Следва

Преброяването на дивите патици, или как британецът Тери Рандъл се зае да спасява родната фауна

Чудото, наречено бокс

Препоръчваме бокса на всеки, особено на онези с темперамент на бойци, приклещени обаче в ежедневие, което ги принуждава да стоят на бюро и да трупат излишна енергия.

All About Life преди 10 години

Надали има нещо по-стимулиращо и зареждащо от тренировките по бокс. Обожаваме ги. Чувството, когато си сложим плътен спортен клин, прилепнала тениска, да увием бинтове около ръцете и да нахлузим ръкавиците, след което в продължение на един час да изкараме цялата натрупана през деня негативна енергия, е чисто и просто н-е-с-р-а-в-н-и-м-о.

Уверяваме ви, че съвсем не приличаме на Майк Тайсън, но увереността и силата, които боксът дава не могат да бъдат открити никъде другаде. А и честно казано, се чувстваме доста секси, знаейки че под ежедневните дънки, тениска и жилетка има едно добре оформено и силно тяло, което може и да не е размер S, но е много стегнато и женствено. И всичко това благодарение на часовете, прекарани в удрянето на крушата.

Препоръчваме бокса на всеки, особено на онези с темперамент на бойци, приклещени обаче в ежедневие, което ги принуждава да стоят на бюро и да трупат излишна енергия. Това е и перфектното решение за борещите се с излишни килограми; поради спецификата си, боксът е интервална тренировка, т.е. редуват се по-бързо и по-бавно темпо, което гори много повече мазнини от класическото кардио. Освен това комбинацията от движения ангажира цялата част на тялото, особено торса и проблемната за почти всички коремна област, а резултатът е бърз и зашеметяващ.

И между другото, за един час тренировка, в зависимост от интензитета на натоварване, боксът изгаря между 400 и 1000 калории, което със сигурност е страхотен плюс. Само за сравнение, спортната йога изгаря около 300-400 калории за час, а обикновена фитнес тренировка-около 500-600. Затова не е и никак учудващо, че боксът е сред любимите спортни занимания на богатите и известните.

Майката на две деца, която има корем за завиждане, певицата Гуен Стефани, е почитателка на този спорт, както и моделът Мариса Милър. Ангелите Адриана Лима и Даутцен Крус тренират редовно с екс световния шампион по бокс в средна категория-Майкъл Оладжайд, а грациозната актриса Падма Лакшми слага ръкавиците по 3-4 пъти седмично.



Освен повече самочувствие, другите положителните ефекти на бокса включват по-добър цялостен тонус, по-малко мазнини и повече красиво оформени мускули. Не съществува универсално облекло за такъв тип тренировка, но като цяло тениските са за предпочитане пред топовете без ръкави, дългите и 7/8 дължини пред късите, а дишащите материи са препоръчителни, тъй като се потим здравата. Избираме и спортни обувки с по-тънка платформа, за да се движим по-леко и свободно.

Единственото, което ни липсва е подходящ спаринг партньор и мотивиращ треньор, а тях лесно можем да открием по всяко време в залата по бокс.
За онези от нас, които търсят индивидуални уроци или групови занимания при добри треньори, препоръчваме залата във фитнес център Pulse, която се намира на булевард България 132. Цените за еднократно посещение са 10 лева, а ако сме членове на клуба, плащаме само половината. Ако пък имаме желание да се поразходим повечко, фитнес и бокс залата „Викинг” в Студентски град предлага занимания само за 3 лева на посещение. Плюс страхотен и мотивиращ треньор!

Чифт ръкавици в розово, като тези на Everlast, също са страхотен начин да започнем тренировката с много настроение.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.