Следва

Академията за мода обяви най-елегантните българи за 2013 година

Как го прави тя: урок по напластяване от криейтив директора на J. Crew, Джена Лайънс

Първата стъпка е да избирам дрехи и аксесоари от една и съща тоналност. Аз съм абсолютно „за” миксирането на...

All fashion преди 10 години

Творческият директор на J. Crew, креативна жена с характерен стил, инспириран главно от мъжкия гардероб, разкрива малко от своето ноу-хау по напластяване на дрехи, цветове и материи.

Популярна и като стрийт стайл звезда, Лайънс често може да бъде забелязана в класическите бяла риза, деним и високи обувки, които са основа и на повечето й успешни ансамбли. 

Ето как точно го прави тя: 

Обличам се в една тоналност



Първата стъпка е да избирам дрехи и аксесоари от една и съща тоналност. Аз съм абсолютно „за” миксирането на различни материи и мотиви, но когато цветовете са близки един до друг спасяват от опасността аутфитът да изглежда хаотичен. Например, тъмен леопардов десен може да се съчетаем с кафяв тартан и тъмнокафяв индийски мотив. Или пък да опитаме сребристи пайети в комбинация със сив кашмирен шал.



Едно от любимите ми съчетания е „троен деним”- дънки, риза на каре и тежкарско дънково яке. Обожавам начина, по който материите се смесват, а също така и различните деним цветове.

Превръщаме ризата в основен елемент от гардероба



В гардероба си имам специално местенце, посветено само на ризите ми. Една класическа бяла риза стои добре с почти всичко, а сетовете с нея са на практика неизчерпаеми: може да се съчетае с френски маншет, широк колан, туника, костюм, точки... Никога не можем да имаме твърде много ризи. Купувам си вталени модели от E Tautz, когато съм във Великобритания. Оставете маншетите и яката на показ, за да балансирате горната част на силуета.

Не се страхуваме от различни материи



Има три любими неща, които винаги обичам да включвам при напластяването: нещо изчистено, като бяла риза; нещо меко, като кашмирен пуловер или пухкаво яке; и нещо с ясна линия и структура, като блейзър. Избягвам пластовете с еднакви материи, като плетиво върху плетиво, тъй като липсата на контраст между отделните дрехи не привлича погледа.



Sophia Webster, Penelope Chilvers

Съветвам да се правят не повече от три пласта, а след това може да се заложи на интересно бижу: ярка огърлица, обувки от Sophia Webster, или ботуши с нестандартен принт от Penelope Chilvers. Мисля, че аксесоарите с характер придават модерен вид на стила с напластяването. Когато искаме да се обличаме по този начин, е хубаво да знаем, че размерът има значение и може да си купуваме няколко от една и съща дреха.

Аз например имам няколко кашмирени пуловера с изрязано деколте от мъжката колекция на J. Crew. Когато ги нося под блейзър, кройката е плътно по тялото, а ако ги нося над тениската си, ги предпочитам дълги и широки.

Смесваме металите


Giles & Brother, Alexis Bittar

Допада ми да комбинирам пръстени и гривни в различни нюанси на златното. Когато носим повече от един вид метал върху себе си, изглеждаме много по-непринудено, а не сякаш сме се престарали. Харесвам и бижута с характер, такива, които изпъкват. В моя случай това са масивните гривни от Giles & Brother и декоративна гривна от Alexis Bittar, които никога не свалям.

Подчертаваме силуета си



Когато стане дума за зимно палто, пропорциите са винаги ключови и може да се получат много интересни аутфити. Игнорирайте трендовете (някои от най-големите ми модни гафове са били именно след като съм се придържала към трендове, вместо към нещо, което знам, че ми пасва) и вместо това заложете на качествата на фигурата си. Ако сме нисички, е добре да се придържаме към палто с кройка по тялото. По-високите могат да си позволят овърсайз палто от мъжки тип. На мен ми допадат тренчовете от Private White, но като цяло се придържам към връхни дрехи с по-прибрана кройка, тъй като смятам, че ми стоят по-добре и излглеждат по-елегантно. 
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.