Следва

Коледно: Печено телешко филе с пълнеж от гъби

Нека бъде празнично, нека бъде с чаша вино. От новата BOUTIQUE COLLECTION на Домейн Бойар

Топлина, аромат на елхови клонки, нежно примигване на коледни лампички, усмихнати лица, съкровени моменти...

All About Life преди 10 години

Топлина, аромат на елхови клонки, нежно примигване на коледни лампички, усмихнати лица, съкровени моменти, подаръци, пълни чаши с пенливо вино... всички тези малки неща са истинското лице на коледните и новогодишни празници.

Защото няма нищо по секси и празнично от малиновочервен отпечатък от устни върху заобления край на чашата; защото да подредим изискано, богато и красиво трапезата е цяло изкуство; защото най-накрая можем да си позволим да бъдем себе си в онази рокля и токчета, за които иначе намираме непрекъснато извинения да не сложим. Точно поради всички тези на пръв поглед малки и незначителни причини, атмосферата е толкова специална, зареждаща и изпълнена с нова надежда.

И независимо дали сме обградени от приятели и любими хора у дома, в приятен ресторант в кътче от страната или чужбина, празникът не е такъв, какъвто е, ако не го полеем с чаша ароматно, деликатно на вкус и изтънчено вино. Да усещаме как всяка глътка внимателно оставя топла пътечка след себе си и как всяка хапка храна се превръща в кулинарно изкушение.

Изящната серия вина BOUTIQUE на „Домейн Бойар”, водеща българска винена изба, са специално селектирани, за да задоволяват и най-изтънчения и фин вкус. Създадени от най-качествените лозови масиви и отлежали в подбрани френски бъчви, те ни срещат с редки и екзотични сортове и блендове, пленяват сетивата с наситения си искрящ цвят и аромат. BOUTIQUE COLLECTION е темпераментна, чувствена и ни предлага приключение в света на виното, което помним дълго и с наслада.



Карменер 2011 се отличава с рубинения си цвят и топла, алена нотка в края. Притежава плодов букет с добър интензитет и аромати на диви плодове, ликорис, кедър и фина барикова зрялост. Вкусът му има свежо начало, приятна мекота, добра дължина, сочен финал и апетитен послевкус. Подходящо за консумация сега, но и с добър потенциал за отлежаване. Съчетава се отлично с вегетарианска храна, паста, пица, азиатска кухня, пернат дивеч - пъдпъдък, фазан – заек, свинско, телешко, агнешко и барбекю. Подходящо е за средно меки сирена.



Малбек 2011 има богат и наситен червен нюанс. Интензивният му плодов букет е с аромати на черница, синя слива, френско грозде и елегантен бариков финес. А на вкус се редуват плодово начало, осезаем обем, много добра структура и дължина, пикантен финал и траен послевкус. Едно колоритно вино с много добър потенциал за отлежаване. Подходящо за най-разнообразни блюда, особено за печени меса, барбекю, едър дивеч и избрани колбаси.



Sauvignon Blanc & Chardonnay 2012 впечатлява със своя искрящ златистозелен цвят. Пленяващ и нестандартен сортов букет с ухание на ароматна зеленина – коприва, киви, лайм и екзотични плодове.Вкусoва съблазън с обемно начало, свежа дължина и сочен финал. Комбинация от манго, ананас, гуарана и нежен бариков финес в невероятно съзвучие.

Чувствено вино, отличен компаньон за изтънчената кухня и особено за изкусни блюда от морски дарове, включително с атлантическа сьомга, океанска пъстърва и раци. Подходящо е и за азиатска кухня, пиле, фоа-гра, пернат дивеч и отлежали сирена.

Защото заслужаваме да посрещнем едни вълшебни и светли празници с чаша хубаво вино на масата.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.