Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Новите колекции: Lanvin, pre-fall 2014

Албер Елбаз показа новата си предесенна колекция - този път обаче, вместо...

All fashion преди 10 години

Албер Елбаз показа новата си предесенна колекция - този път обаче, вместо огромните колиета, с лозунги "Love" и "Happy", едно от които можем да купим все още с намаление от тук, големият мъж на големия дизайн окачва на шиите ни огромни черни сърца.

Самият Елбаз споделя, че този път е решил да се фокусира върху ежедневните дрехи. Естествено, не на онези, на които обичайно сме свикнали да казваме ежедневни, въпреки личното твърдение на дизайнера, че е крайно време да "върнем веселието в модата". Ироничното чувство не само към модата, но и към самия себе си /нека припомним само видео рекламната кампания на Lanvin, в която заедно с моделите танцува самият дизайнер) в съчетание с удивителното чувство и талант да прави най-добрите рокли на света, е супер характерно за французина и е чудесно видимо и в тази му колекция.

Главната особеност на новата колекция pre-fal lе нейната двойственост: редом до съвършено момчешките аутфити в tomboy стил се оказват момичета в онези идеални рокли на Елбаз, които споменахме. Блестящи, разточителни, тържествени, както и обрани, но съвършени.

Един от ключовите елементи в колекцията са спортните панталони, които присъстват в два варианта: чифт от атлас, който в комбинация с черен топ-бюстие прилича на вечерен гащеризон. И втора версия, по-спортна, силно напомняща на тренировъчно долнище от магазина на Nike, например, комбинирано с високи обувки, елегантно палто и шапка.

Още по-далеч от "ежедневната" мода на Елбаз отстоят царствената лисича кожа през гърдите, както и страхотните шапки и аксесоари въобще. Ако ежедневното ни облекло изглеждаше наистина така с дата 2014-а, да се разхождаме по улиците и дори сутрешното ни излизане до магазина, би изглеждало наистина доста весело.

More All fashion