Следва

Какво ново - Джонатан Сандърс ще консултира Paul Smith

MFW: Най-доброто от седмицата на мъжката мода в Милано есен-зима 2014/15

За разлика от нетрадиционния подход на английските им колеги, в Милано залагат на класически и изтънчени...

All fashion преди 10 години

След успеха на мъжката седмица на модата в Лондон, бе ред на италианската модна столица да поеме щафетата на дефилетата. В рамките на 4 дни, от 11 до 14 януари 2014, Милано бе дом на изваяни мускули, дръзки и провокативни трендове и топ колекции от водещи дизайнерски имена на Ботуша.

За разлика от нетрадиционния подход на английските им колеги, в Милано залагат на класически и изтънчени силуети: вталени тренчове и палта с дължина около коляното, сака с двуредно закопчаване, а панталоните са със слим кройка и следват линията на крака. Принтовете и материите, диктуващи есенно-зимния стайлинг на момчетата обаче, далеч не са така семпли; анималистични, уестърн, рок ен рол и исторически елементи флиртуват с комбинации от кожа, деним, кадифе и кожа с косъм, която бавно и сигурно превзема мъжките връхни дрехи.

Впечатляващи бяха модерните рицари на Dolce&Gabbana, които разходиха из подиума „доспехите си”; атрактивните каубои на Донатела Версаче за Versace и Philipp Plein ни изпратиха в райски Див Запад.

Пастелните момчета на Gucci и колър-блок комбинациите от боровинково, петроленозелено и виненочервено на Prada ни спечелиха с модерното си излъчване.

Класните мъже на Giorgio Armani, Ermenegildo Zegna, Jil Sander и Emporio Armani спираха дъха в графитеносиви и тъмносини костюми.

И не на последно място атлетичните и луксозни модели с етикет Dsquared и Vivienne Westowood доказаха, че спортът и стилът вървят ръка за ръка.

Etro представиха своята визия за карето и мъжа в 21 век, Calvin Klein и Prada бяха в милитъри настроение, Roberto Cavalli не изневери на провокативните си и иновативни предложения за мъжкия гардероб, а Missoni и Salvatore Ferragamo прегърнаха етно мотивите и топлите нюанси на карамелено, бордо и шоколадово.
 

More All fashion