Следва

Б като Библия, Б като Блог

Седмица на висшата мода в Париж: Giambattista Valli, пролет 2014

От плат като твърда луксозна кувертюра италианският дизайнер прави мини версии на своите разкошни...

All fashion преди 10 години

За GIAMBATTISTA VALLI висшата мода е приказка, в която героините са славни принцеси. Но приказката в котюр колекцията пролет 2014 в никакъв случай не започва с обичайното „Имало едно време в едно далечно царство”, защото макар и принцеси, макар и с ръчно ушити, пищни и богати на детайли рокли, Вали интерпретира царствените им одежди по модерен, супер секси начин.

От плат като твърда луксозна кувертюра италианският дизайнер прави мини версии на своите разкошни произведения, като само скъсява дължините, без да ги лишава от нищо друго. Или реже на две части роклите и твори фантастични ансамбли от топове с къси обемни асиметрични поли.

Има обаче и дълги тафтени версии на минитата със силуети на русалки, комбинирани вълшебно с пеплум топове, както и рокли, всяка от които, струвала часове работа и метри скъп плат на своя създател. Сочната ароматна палитра от цветове като вишна, малина, мента, праскова, крем подслажда и освежава цялата колекция, без да я захаросва, а само приятно да настройва за пролетен бал.

Винаги ще познаем Жамбатиста Вали и по украсителните детайли по дрехите, почти задължителни за внушителен ефект и цялостен завършек. Поредна чудесна работа на италианеца, чийто труд се надяваме да видим на червения килим още на предстоящите Оскари.


 

More All fashion