Седмица на висшата мода в Париж: Ulyana Sergeenko, пролет 2014

Отличимото се състои в това, че за разлика от предните пъти, считано от дебюта на дизайнера през...

Определено различна от предните свои колекции показа този път приказната рускиня Уляна Сергеенко.

Отличимото се състои в това, че за разлика от предните пъти, считано от дебюта на дизайнера през 2011, тази й колекция не се базира в идейната си основа само и единствено на приказки и истории от Библиотека "Световна класика", а на една съвсем конкретна точка на географската карта - Казахстан.

Родена именно там, в Уст Каменогорск в източен Казахстан, Уляна пренася спомените си в най-цветния им и стихийно елегантен вид в колекцията си висша мода Пролет 2014. Полумитична и полуприказна, събрана късче по късче от съкровищницата на детските спомени, и включваща характерни особености в носиите и облеклото през годините на три от най-интересните бивши съветски републики - Туркменистан, Узбекистан и, разбира се, Казахстан.Много атлаз, коприна, дълги рокли и халати, колани, широки като пояси, при това украсени с ресни, изобщо ярка препратка към националните костюми на държавите. Султанското внушение на шалварите, на отворените и повдигнати отпред щедри копринени поли, както и изящните рокли, скриващи и откриващи достатъчно, за да е много интересно.

Голи рамене, едва прикрити от гладко спускащи се платове, превърнати в широки ръкави, които се покланят на липсващия полъх, защото иначе ще се свлекат, тежкият блясък на наситената тъмна коприна, златистото в украсите, вталените дълги жакети с везма, а на главите на момичетата - тюрбани и микро-шапчици, напомнящи на тюбитейки, и чантички-бонбони в ръка.

Нежна колекция, проникната от любовта на "дъщерята на Казахстан", както сама нарича себе си Уляна, към малката й родина, която доказа, че Сергеенко не е еднопластов, фиксиран в една единствена тема дизайнер, а сериозен играч на този красив пазар. Предвиждаме успех на колекцията и приветстваме развитието. Следващите стъпки обещават да са още по-интересни, щом е избран този път.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia