Следва

Авантюристична и забавна - мъжката колекция на Stella Jean есен-зима 2014

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

За първи път легендарните...

All fashion преди 10 години

Неутрално красиво във Vogue Русия

Във февруарския си брой от Vogue Русия залагат на минимализма с красива сесия, фокусирана върху аксесоарите на новия пролетен сезон, с участието на модела Ема Шампталу. Пред обектива на Катрине Сервел свежата Ема с чисто лице и елегантно стилизирана прическа се снима на семпъл фон, с приятна сиво-синкаво светлина, толкова подходяща за сиво-бежово-бяло-черната цветова гама на дрехите, обувките и чантите с етикети Prada, Stella McCartney, Bottega Veneta и Alexander Wang.

От снимките лъха някаква непосилна лекота, която е много релаксираща в динамичните дни на модния февруари, които тепърва ни предстоят. 

Виж всички тук>>

Три сестри от моден Лондон



Освен че са едни от най-известните фешън икони в Лондон и по света, Кара и Попи Делевин изглеждат абсолютно божествено на сватбата на сестра им Клоуи, състояла се на красива скромна церемония миналата седмица.

Двете it момичета (Кара и Попи Делевин), ангажирани с ролята на шаферки, както и голямата им сестра в ролята на булката, са хем толкова различни, хем пък толкова да се допълват в стилово отношение, че не можем да не отбележим техните отлични избори - прекрасна копринена рокля в снежно бяло е този на Клои за специалния й ден, Попи Делвин е в Chanel look с дълга рокля и тудено сако, а най-малката - Кара - е изключителна в черната си коктейлна рокля и камилското палто.

И защото и трите сестри са чудесен пример за това как елегантно и премерено може да изглеждат булката и гостите на едно свтабено тържество, попадат в положителната ни селекция тази седмица.

Виж повече снимки тук>>

Мъжката колекция на Stella Jean



Експлозия от принтове, инспирации от Викторианската епоха, и изобщо - едно приключение през различни култури и исторически периоди показа в мъжката си колекция уникалната Stella Jean по време на неотдавнашното Pitti Immagine Uomo събитие.

В класически скроените сака, панталони и връхни дрехи, които съжителстват в перфектна хармония с не толкова стандартните за мъжкия гардероб материи и цветове, всъщност се таи една много симпатична насмешка към денди стила. 

Харесваме авантюристичния подход на Stella Jean, както и начина, по който съчетава мистични и пасторални елементи с елегантни линии като оформя представата за мъжа на 21 век като добре облечен пич, но все пак дързък и с така рядкото качество - чувството за самоирония!

Виж още от колекцията тук>>
 
Обичаме шантави аксесоари...



Като този клъч на Anya Hindmarch, вдъхновен от опаковка за чипс. Да, досадната шумяща торбичка с доста противоречивото хранително съдържание е послужила за основа на красивия авангарден дизайн на тази чанта, за направата на който са били необходими месеци проучване как да се получи и изработи желаната "намачкана" форма.

Аксесоарът от тънък метал е и много елегантно вечерно бижу, заради верижката, която служи за дръжка и облечената с кожа вътрешна част, която подсказва за луксозния му произход. За желаещите да го притежават, клъчът е вече наличен в интернет магазина на марката за не толкова скромната сума от близо 1000 паунда.

Виж го в различни цветове тук>>

Manolo Blahnik  на Седмицата на модата в Ню Йорк





|



За първи път легендарните творения на Manolo Blahnik имат своето заслужено място в календара на Ню Йоркската седмица на модата, чийто старт бе даден миналата седмица. По време на презентацията на новата колекция на майстора откриваме приказни и изящни модели, вдъхновени от деветнадесети век, които дизайнерът обожава: „Луд съм по всичко от онова време; литературата, всичко, всичко!”, казва самият той преди представянето.

Може би точно затова в чудно хубавата му есенна колекция присъстват етруски сандали, чепици в стил Оскар Уайлд и обувки с пискюли от времето на Крал Филип Втори. Маестрото на не просто обувките, а истински музейни експонати, се е погрижил и за своята характерна кутюрна линия; един поглед към чифт високи обувки от розов сатен с ръчно инкрустирани кристали е напълно достатъчен, за да си ги представим с най-вълнуващата рокля, която да им пасне.

Истинско удоволствие е да наблюдаваме поредната изкусно направена колекция на Blahnik, който си остава най-големия артист в своята област.
 

More from View Sofia

More All fashion