Следва

Изкусителен мармалад от ябълки и орехи

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

„Ако можеш никога да не излизаш от настоящето, ще бъдеш щастлив човек..

All About Life преди 10 години

Паулу Коелю

„Ако можеш никога да не излизаш от настоящето, ще бъдеш щастлив човек. Ще разбереш, че в пустинята съществува живот, че небето е осеяно със звезди, а воините се бият, защото това е част от човешкото битие. Животът ти ще се превърне в безкраен празник, защото той не е нищо друго освен моментът, в който живеем.
"Алхимикът"

Съмърсет Моъм

"Не знам какво е това, което кара някой да те обича, но каквото и да е, то е единственото, което е от значение – няма ли го, не можеш да го създадеш нито с доброта, нито с щедрост, нито с каквото и да било".
"Души в окови"



Хорхе Букай

"Проблемите, трудностите, препятствията и болката винаги ни помагат да научим нещо, да заживеем различно, да подходим другояче към новите решения, да изпълним задачи, с които дотогава са се занимавали други, да създаваме нов тип отношения със света, да живеем без нищо - било то определена способност, която сме загубили. Да споделиш опита си с още някой, да разкажеш какво си направил е най-добрият начин да помогнеш за оздравяването на други хора, да направиш пътя им по-лек и колкото и да не ти се вярва - да следваш по-лесно собствената си посока......"
"Трите въпроса"



Антоан дьо Сент-Екзюпери

„Знам една планета с един червендалест господин. Той никога не е помирисвал цвете. Никога не е поглеждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго, освен сметки. Цял ден повтаря като теб: „Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек!”, и се надува от гордост. Но това не е човек, а гъба!“
"Малкият принц"



Стивън Кинг 

"Може би изобщо не съществуват добри и лоши приятели. Може би просто има приятели, хора, които се застъпват за теб, когато страдаш, и ти помагат да не си толкова самотен. Може би заради тях си струва да се бориш, да се надяваш, да живееш. И дори да умреш ако трябва. Няма добри приятели. Няма лоши приятели. Има само хора, с които желаеш да бъдеш, не можеш да не бъдеш; хора, които изграждат дома си в сърцето ти".
"То"


Хамлет Лима Кинтана

"Има хора, които само с една дума карат щастието и розите да разцъфнат. Има хора, които само с поглед проникват в тайните на нашите души. Има хора, които са такива - толкова са нужни...!"
''Хората"



Джон Стайнбек

"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго".
"На изток от рая"

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.