Следва

Дълга история за живота

София празнува най-дългия ден на годината с екплозия от цветове

На 21 юни 2014 г. София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи - Фестивалът на цветовете..

 

All About Life преди 10 години

На 21 юни 2014 г. София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи - Фестивалът на цветовете.

Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще пристигне в България специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион „Академик” в София.

Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало. Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където Фестивалът на цветовете обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.



В София първото изданиe на Фестивал на цветовете ще съвпадне с края на пролетта и началото на най-светлия и топъл сезон – лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уърк-шопи, атракции, фън-зона и много други.

Фейсбук страницата на българското издание на Фестивала на цветовете бе стартирана в края на август 2013 г., като за по-малко от 20 дни събра над 10 000 „харесвания” в социалната мрежа - сигурен знак за ентусиазма на публиката към предстоящото събитие. Към днешна дата Фейсбук феновете на българския „Фестивал на цветовете“ наброяват повече от 23 000 души.

Съвсем скоро организаторите на фестивала, Коко Ейджънси, осъществили и едно от най-нашумелите през последните 2 години денс-събития в България – Обичам 90-те, ще обявят и гостите на фестивала: български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната денс и поп сцена от Англия, Германия, Белгия, Румъния и др.

Билетите за Фестивал на цветовете са в продажба от вторник, 11 февруари 2014 г. в мрежата на Eventim в цялата страна, като първите 500 билета ще са на промоционална цена от 32 лв. и ще осигуряват, както достъп до събитието, така и 3 торбички с цветен прах. След изчерпването на промоционалната категория пропуски, цените на билетите ще са 43 лв, 53 лв. и 63 лв. в деня на събитието.

Посетителите ще имат възможност да закупуват и допълнителни торбички с цветен прах по време на фестивала, като цената ще зависи от закупеното количество.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.