Следва

Готина мацка, хубави чанти

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Можехме де живеем...

All fashion преди 10 години

Одеяло от Раф Симънс, колко приятно

Можехме де живеем без одеялата на креативния директор на Dior, докато не знаехме за тях. От момента, в който стана ясно, че Раф Симънс пуска на пазара домашен текстил, разбрахме, че поредната идея фикс е намерила благотворна почва в главите ни.

Колекцията текстил за дома на Раф Симънс е създадена съвместно с датския производител Kvadrat и ще е в продажба още от март. Вълнени и кашмирени шалтета и одеяла от мохер ще могат да украсят дома ни, стига да ги поискаме... и да се доберем до тях, естествено. 

"Главният въпрос в работата с Kvadrat за мен беше един: бих ли желал да живея в обкръжението на тези вещи в продължение на следващите десет години?" — разказва Симънс в интервю за списание Wallpaper. По думите на дизайнера, хората не искат да се заобикалят с неща безумни и крещящи, затова и цветовата гама в колекцията на Симънс включва четири основни цвята: наситено синьо, оранжево, розово и бледо сиво. 

Всъщност това не е първото сътрудничество на творческия шеф на Dior с датската компания. Още през 2011 година, работейки в Jil Sander, той използва произведени от фабриката вълнени тъкани. От платове на Kvadrat беше ушита и последната мъжка колекция на Симънс за едноименната марка, създадена задно с художника Стърлинг Руби.

И така, идеята възникна, почвата е обработена, остава да съберем известна сума и после десет години, да е живот и здраве, да се завиваме с розово-мохерен Раф, ммм.

55-годишната Барби на корицата на Sport Illustrated
 


Тя може и да е на 55 години, но това определено не й пречи да е в топ форма по бански и на корицата на 50-я брой на Sports Illustrated. Тя е руса, секси и много известна, а името й е Барби.

Нагласена в монохромен цял бански и бели слънчеви очила, присъствието на Барби като топ корица на специалния брой (който ще бъде пуснат в продажба на 18 февруари) предизвиква противоречиви мнения, тъй като нейната талия на оса и ултра дълги крака често се сочат като главна причина за налагането на определени "нездравословни" естетически норми.

Под мотото „Куклата, от която започна всичко”, тя и звездните й приятелки, Бруклин Декър и Кристи Бринкли, са част от кампанията '#UNAPOLOGETIC',стартирана по идея на редактора на Sports Illustrated, като послание да се даде повече власт и сила на жените. Лиса Макнайт, един от главните маркетинг директори, обяснява ролята на куклата в рекламната кампания: „Като една истински легенда, която непрекъснато е под прицел за това как изглежда тялото й и изобщо външният й вид...дава на Барби и всички нейни колеги легенди възможността да превърнат своята визия в запазена марка”.

Брандинг експертът Алън Адамсън обаче смята, че Барби на корицата е грешка. „Това издание на Sports Illustrated е на една стъпка да се превърне в копие на Playboy”, казва той, „Освен това се изпраща погрешно съобщение към младите момичета”.

В думите на Адамсън има известна истина, но намираме идеята Барби да е на корицата на прочутото с доста събланителните си корици издание за много симпатична. За разлика от безсмисленото й обличане в скъпи дизайнерски дрехи, в този случай акцентът е по-скоро върху неувяхващия идеал за красота, наложен от най-бленуваната кукла и следван толкова години, което е голямото постижение на създателите на Барби. 

Освен това целият бански на куклата изглежда доста безобиден в сравнение с визията на Кейт Ъптън от миналогодишния брой на същото издание.

„Готина мацка, хубави чанти”



Казваме ние за горещата южноафриканка Кандис Суинепул и новата й колекция красоти в колаборация с Narciso Rodriguez, която включва два модела чанти, по-градски, ежедневен вариант и вечерен клъч, в два цвята - черно и розова пудра.

Ангелът на Victoria's Secret пристигна в английската столица специално за презентацията на своите кръщелници, те всички носят името й - Candice, с изключение на клъча, наречен Jessica, в петък следобед, в Harrods, в чийто онлайн магазин ще се продават най-новите създания. За случая, подобно на плетения мотив на чантите, супермоделът бе пременена в красива плетена рокля в цвят nude и гладиаторски сандали на висок ток, които заявяваха още по-категорично сексапила на жестоката блондинка, както и необходимостта от поне една прекрасна елегантна Candice за пролетно-летния сезон.

Виж още снимки тук>>

Нова звезда от клана Кардашиян



Името й Кендал Дженър, а звездата й изгря много силно по време на изминалата седмица на модата в Ню Йорк, където дефилира за силното шоу на Мarc Jacobs. Полусестрата на сестрите Кардашиян, първо дете от втория брак на майката, също е известна от риалити сензацията Keeping Up with the Kardashians,но за разлика от Ким, Кортни и Клои, които плуват по повърхността, Кендал навлиза в дълбините на модната индустрия като официално е модел на Society Management от ноември миналата година, а тази вече демонстрира професионализъм на големия подиум.

Медиите навън дори нарочиха Дженър за новото лице на Marc Jacobs, което е напълно възможно, оправдано от факта, че малката е хем в родствена връзка с прочута фамилия, хем пък е напълно различна и не така популярна като своите по-големи сестри. Пък и от време на време модата се нуждае от свежи обещаващи попълнения, а Кендал е точно такова.

Виж още снимки на Кендал>>

Новите музикални надежди на кориците на V Magazine



Пролетният брой на списанието е отбелязан с четири корици и отдава чест на най-перспективните личности в музикалния бизнес, което е достатъчна причина да харесаме идеята на модните артисти от V.

Но има и още. Красивите черно-бели фотографии са дело на актуалното творческо дуо Ines&Vinood, които снимат в изчистени портрети някои от най-големите музикални открития на 2013. Непопулярните все още лица са на новозеландската ученичка Lorde, R'n'B певицата Banks, сестрите близначки от групата Say Lou Lou, и още една сестринска група, която носи името HAIM. 

В списъка на V с легендарни музиканти, на които е посветен пролетният брой, са още Ерика Баду, Лейди Гага, Леа Мишел, Бритни Спиърс, Джони Кеш, Браян Фери, Глория Естефан.

Виж всички корици тук>>
 

More from View Sofia

More All fashion