Следва

LFW: Дефилетата - Vivienne Westwood, есен-зима 2014/15

LFW: Дефилетата - Topshop Unique, есен-зима 2014/15

Доста зряла, женствено бунтарска, посвещаваща в тънкости на напластяването и еклектичните комбинации, е...

All fashion преди 10 години

Доста зряла, женствено бунтарска, посвещаваща в тънкости на напластяването и еклектичните комбинации, е колекцията на Topshop за есенно-зимния сезон, която Анна Уинтур наблюдаваше зад обичайните черни очила в близост до Кейт Мос на Седмица на модата в Лондон.

Марката, която спада към т.нар. high street брандове, в prêt-a-porter линията си Unique прави впечатление на силен английски лейбъл, който пази наследството на специфичния брит шик като смесва великолепно леки и ефирни с груби вълнени и "космати" материи, наслоява дрехи, миксира ежедневен стил с вечерен блясък и подчертава мъжкото начало в женския гардероб с оксфорд тип обувки и чорапи до глезена.

В същото време колекцията е отворена към тенденциите на сезона. Кожата с косъм, която видяхме в изобилие в нюйоркските дефилета, я има и тук в чудесни палта и елеци с пачуърк от близки нюанси.

Силуетът е чудесен. Обеми се овладяват с колани точно на талията, рокли от вълна падат тежко до средата на прасеца чрез гигантски плохи, същото е и при полите, които са в познатите разкроена версия от 70-те, носени с ботуши до над коляното.

В цветовете няма нищо необичайно - сиво, синьо, бежово, карамел и черно се редуват едно след друго в монохромни ансамбли, но и се смесват някъде с малко тъмнозелено, бордо и графични принтове. 
Колекция, която е наистина добре да се види, с оправданото присъствие на цяло съзвездие актуални модели на първи ред в близост до госпожа Уинтур - малката Лоти Мос, Дейзи Лоу, Кендал Дженър, Попи Делевин, Дерек Бласбърг и много други модни ценители.
 

More All fashion