Следва

Атлетичен акцент

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

На червения килим...

All fashion преди 10 години

Перата на главата на Лили Алън

И не само те.

На червения килим на провелата се в неделя вечер церемония по връчването на британските награди BAFTA свежарката Лили Алън премина по червения килим в екстравагантен тоалет на Вивиан Уестууд. Но покрай диплите, комбинацията от ярки цветове и стилизирани пера на главата ни се зави свят от тази прекалена екстравагантност.

Селфито на Гуинет и Рийз




Да следиш от първия ред модните дефилета ни се струва и е много вълнуващо занимание. Двете холивудски красавици обаче не са на същото мнение. А какъв друг начин да убиеш скуката, освен да поработиш върху богатството на инстаграм профила си. Това някак си го разбираме, но недоумяваме как Гуинет е пропуснала урок №1 в социалните мрежи – патешките муцунки са твърдо DON’T!

Парис на 33 с корона и розов пух



Ерата Парис Хилтън отдавна отмина и се надявахме, че няма да ни се налага да я виждаме дегизирана в Барби аутфити никога повече. Но ето че отново имаме тази "чест" и то по повод 33-тия рожден ден на богатата наследница. Че госпожицата обича да прекалява с кукленските визии е всеизвестен факт, с който отдавна сме се примирили, и по-скоро ни забавлява, отколкото да ни дразни, но не можем да не отбележим "старанието" на Парис да се докара като кралица на красотата в провинциален град, превръщайки скъпи артикули в евтини ефекти. Но който го може, го може!

Greenpeace се бори с използването на химикали в дрехите на луксозните брандове



Честите несъгласия между Greenpeace и модата по еко въпросите са нещо обичайно в наши дни. Но напоследък организацията е вдигнала сериозно мерника на няколко луксозни марки, критикувайки ги за използването на вредни химикали в производството на дрехи, по специално в детския сектор.

По този повод „зелените” организираха кампания, която да насърчи глобалните брандове да променят начина си на производство с грижа за здравето на хората. Инициативата се нарича Detox. 

Преди да повдигнат сериозните обвинения към индустрията, представители на Грийнпийс са купили 27 броя дрехи в няколко магазина за търговия на дребно и след направените изследвания в независими лаборатории са установили в 16 от пробите съдържание на опасни химикали.

Посланик на кампанията в борбата за "здравословна мода" е един от най-популярните руски модели през 2000- та година - Евгения Володина, която виждаме на постери, заснети от фотографа Андреа Масари. Самите кадри са по мотиви от приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Новите дрехи на краля”, а слоугънът е „Кралят е гол”. На една от снимките съблеченото дете в ролята на "краля" държи голям надпис, който „крещи” - „Луксозните брандове ни продават токсична мода”.

Одобряваме инициативата и сме с две ръце за това производството да се променя към по-добро, но ако цялата битка се води основно с луксозните марки, то проблемът всъщност няма ли да се окаже далеч по-дълбок в евтиния сегмент? 

Виж още снимки от кампанията тук>>
 
Дейзи Лоу и случаят с прозрачната рокля



Сладката и даровита Дейзи Лоу, модел и млада брит-икона, е направила стандартен избор за парти по време на Седмицата на модата в Лондон, като е заложила на ефектното прозрачно и наметката от кожа с косъм в чисто черен аутфит, малко в стил „Великият Гетсби”, но липсата на талия в цялата гледка е големият недостатък на визията й. Просто фигурата на Лоу не е създадена за кройка със смъкната талия, разкроена долна част и дължина до средата на прасеца, а прозиращата плът под роклята й дава вид на извадена от бабиния скрин нощница, което не винаги е симпатичен ефект. 
 

More from View Sofia

More All fashion