Следва

Перли

Допинг в обувките

Остават два дни до старта на Олимпиадата в Пекин. Канал 1 тества връзка с Пекин, Камен Алипиев прави сухи тренировки за гласа...

All fashion преди 15 години

Остават два дни до старта на Олимпиадата в Пекин. Положението е следното: Канал 1 тества връзка с Пекин, Камен Алипиев прави сухи тренировки за гласа си, като стана ясно, че именно той ще коментира откриването и закриването на игрите, а на място всички състезатели вече загряват в Adidas.

Спортният гигант е официален  партньор на Олимпийските игри още от 1928 г., когато създателят Ади Даслер създава първите шпайкове по време на игрите в Амстердам.  Тази година компанията ще осигури над 2,5 милиона спортни облекла и обувки за игрите.





С по-интересни модели от Adidas ще се яви американската делегация. Младата надежда Джерами Уоринър на бягане 400м работи в продължение на 2 години с Adidas по създаването на революционни шпайкове, които осигуряват на атлета повече лекота, стабилност и гъвкавост на пистата.

Моделът се нарича Lone Star и е направен по калъп за бегача. Екипът на Adidas проследява всяко движение на краката на атлета по време на бягане и изработва две асиметрични обувки, съответно за ляв и десен крак.

С асиметрични обувки, изработени от Adidas в Пекин ще се състезават още Алисън Феликс и Тайсън Гай. “Shugs” на Алисън, и “Trinity” на Гай отговарят на стила на бягане и цветово кореспондират с индивидуалността им. Дамският модел на Алисън е бяло-розов, а този на Тайсън - син.

И ако това не е допинг?

More from View Sofia

More All fashion