Следва

Face to face с Добромир Киряков за Beyond, роклите и работата с Галена

LFW: Най-доброто от последния, 5-ти ден на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

Вчерашният, последен ден от Лондонската седмица на модата завърши спокойно, без много изненади, и преди...

All fashion преди 10 години

Вчерашният, последен ден от Лондонската седмица на модата завърши спокойно, без много изненади, и преди цялото ни внимание да отлети за Милано, ето и най-добрите дефилета от дата 18-ти февруари:

Тom Ford


















На мястото на мини дължините, кожите, влечугите и вталените силуети, които видяхме при Форд в пролетното му дефиле, сега откриваме кадифе и велур, загатнати принтове, повече щампи и спортни елементи и кройки, както и средно дълги и макси поли и рокли. Дизайнерът демонстрира едно ново, по-свежо и томбой звучене, вдъхновено от Американския Запад, където живее, и от любовта и признанието му към Лондон, градът, приел с отворени обятия колекциите му.

Влиянието на Лондон си личи в готините шейсеттарски Mod момиче на подиума с правите коси, опушен очи и бледи устни, облечени в лесни удобни рокли и костюми, както и в палтата от кожа с косъм, които добавят ярки краски към цялата черно-бяла палитра. Нямаше да е дефиле на Форд обаче, ако не се прокрадваха сред моделите в черно-бяла палитра и щампи на питон върху изцяло червен кожен ансамбъл, както и други животински принтове, смесени с емблемата на роден Тексас и Дивия запад – каубойският ботуш.

И за да си поиграе малко със съвременната поп култура, дизайнерът създава спортните си тениски рокли, целите, посипани с брокат, с номер 61, щампован най-отпред. Защо 61? Просто защото това е годината, в която Форд се ражда, важна не само за него, но и за света на модата.

Thomas Tait





















Tait е известен с почитта си към изчистените линии и неутралната цветова гама; колекцията му за есента и зимата на 2014/15г. обаче е доказателство, че дизайнерът не се страхува да експериментира с повече цвят, както и с архитектурата в силуета.

Неговите сложно скроени топове, асиметрични рокли и поли, решени в геометрични принтове, както и структурираните и тежки кройки на връхните дрехи са като отличен моден прочит на учебника по математика и геометрия.

Нестандартните color block комбинации от всички цветове на дъгата във визиите на колекцията хармонизират прекрасно на яркия макиаж на моделите в шоуто. Есенно-зимното момиче на Tait с лекота може да бъде наречено „градски арлекин”.

Meadham Kirchhoff





















Дизайнерското дуо Edward Meadham и Benjamin Kirchhoff изглежда са били в чудно парти настроение, докато са работили върху есенно-зимната си колекция. Как иначе да си обясним Spice Girls визииите, бонбонените и пастелни цветове и характерните за 80-те диско кройки?

Детайлите като златни копчета, цветни и груби ботуши, саката от букле, широките маншети и лъскавите материи придават на колекцията им чаровен, ретро привкус. Кройките са лежерни и неангажиращи, момичешките поли и рокли смело изместват удобния панталон, а палтата са макси размер в най-разнообразни мотиви: от металиково светлосиньо и лилаво каре до по-семпли версии в черно и бяло.

Една колекция, която повечето биха описали „на границата на кича”, но пък дизайнерското дуо се откроява именно с тази своя неприкрита пищност и силен акцент върху детайлите и принтовете.

Simone Rocha





















След като през изминалия сезон дизайнерката Simone Rocha бе насочила прожекторите към по-тъмната си моделиерска страна, този сезон сагата продължава, но в много по-момичешки и женствен рефрен. Бухналите овърсайз структури, съчетани с тънки талии, дълбоките деколтета, както и прозрачните материи, сигнално червеният тартан и наборите по ръкави, връхни дрехи са инспирации от ренесансовия костюм.

Забележителни са и материите и детайлите в есенно-зимните творения на Rocha като бледожълтата питонова кожа, дебел косъм в светло опушено кафяво, бледите и нежни пастелни мотиви, както и палтата в черна досущ като на пони кожа.

Впечатляващи кройки, забележителен поглед към детайла и най-вече чудесен избор на цветова палитра: последната колекция на Simone Rocha определено заслужава комплименти.

Виж още: 
LFW: Най-доброто от първите два дни на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
LFW: Най-доброто от ден 3 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
LFW: Най-доброто от ден 4 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
 

More All fashion