Следва

Онлайн-кампания на Hermès разкрива тайни от кухнята на великата френска модна къща

Да влезем във форма като балерина

Този нов стил тренировка включва основно специалната, дървена греда, на която...

All About Life преди 10 години

Този нов стил тренировка включва основно специалната, дървена греда, на която балерините и танцьорите от други стилове загряват преди тренировка.

Въпреки че е с ниско ниво на интензивност и е взаимствана от балета, това не е никаква пречка „гредата” да е най-новият фитнес тренд сред звездите. От изящните Натали Портман и Кели Рипа до Ангелите, Миранда Кер и Даутцен Крус, всички посещават редовно своите тренировъчни сесии с дървената плоскост.

Тренировката включва елементи от йога, пилатес, както и танцови движения, като се залага на сравнително лесни движения и много, много повторения: сигурна формула за стягане и оформяне на мускулите.

Обикновено сесиите продължават между 45 и 60 минути, разпределени по такъв начин, че да ангажират всички ключови мускулни групи, най-вече ръцете, краката, седалището и корема. Използва се най-вече собствената тежест на тялото, но е възможно да бъдат включени леки тежести, тренировъчни ластици и малка топка.

Още един страхотен плюс на този нов тренд за топ форма е фактът, че щади ставите, за разлика от джогинга или друг тип кардио тренировки. 60 минути на балетната греда са напълно достатъчни за укрепване на сърдечния мускул и яростна атака на мастните натрупвания.

Какво включва обичайна среща с гредата?

На първо място загрявка: динамичен стречинг, лицеви опори, любимото на всички ни упражнение „планк” или дъска.

Следват ръцете, където за около 5 минути (или повече) се правят класически упражнения с гирички от по 1 или 2 килограма. Предизвикателството е, че ръцете не се отпускат надолу нито за миг, а това е наистина голямо изпитание за издръжливостта на мускулите.



Краката пък ще бъдат „изтезавани” с многобройни модификации на класическите клекове и напъди, като често движенията се извършват с малка топка, която се поставя между вътрешната част на бедрата за повече тонус и по-високо ниво на трудност.

Стигне ли се до дупето трябва да се приготвим за мускулна треска на места, където не сме предполагали, че съществуват; благодарение на малки движения се ангажират и най-малките мускулчета в зоната на седалището и бедрата.


Даутцен Крус

Коремните мускули, една от най-трудните за обработка зони, също получава своята ударна доза упражнения. Някои инструктори предпочитат да се държим за гредата, изпълнявайки серия от различни видове коремни преси, докато други използват пътечката за йога.

След като сесията приключи с разтягане, със сигурност ще бъдем не само капнали от умора, но и с усещането, че всяко едно мускулче в тялото ни е по-стегнато и силно отпреди.


Миранда Кер

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.