Следва

Крадем визии - 3 от стила на скандинавските топ модели

Роузи-Хънтингтън Уайтли пред The Coveteur за кариерата на модел, бюти навиците и собствената й модна линия за бельо

Специално пред онлайн изданието, The Coveteur английската роза Роузи-Хънтингтън Уайтли открехва вратичката...

All fashion преди 10 години

Специално пред онлайн изданието, The Coveteur английската роза Роузи-Хънтингтън Уайтли открехва вратичката зад предизвикателствата да бъде дизайнер на бельо, как е започнала кариерата й на модел и бюти триковете, които й помагат винаги да изглежда страхотно.

Защо мис Уайтли не е просто поредното красиво лице можем да научим в следващите редове.

The Coveteur: Какви бяха първите ти стъпки в света на модата?
Как стана така, че изведнъж се оказа на кориците на ключови издания и модните подиуми?


Роузи-Хънтингътн Уайтли: Записах се на стаж в модна агенция, когато бях на 15. Тъй като исках да изучавам моден дизайн в колежа, си помислих, че подобен тип работа би могла най-добре да ме подготви за онова, което ми предстоеше; оказа се обаче, че единственото, което правех, бяха чайове и фотокопия!

Един ден един от агентите ме попита дали някога съм обмисляла възможността да работя като модел. Помислих, че се шегува, но прегърнах шанса с две ръце, защото най-накрая щях да участвам в истинска фотосесия! На следващия ден вече имах работа, а останалото е история!.

The Coveteur: Помниш ли първата си дизайнерска покупка?

Роузи-Хънтингътн Уайтли: Първото дизайнерско нещо, което си купих, беше чанта на Chlоé Silverado, когато бях на 17. Никога преди не бях притежавала нещо толкова скъпо! Това беше ‘it’ чантата на момента; беше във всички модни списания и по снимките на звездите. Събирах пари със седмици, за да мога да си я позволя. И до ден днешен я имам, и я пазя изключително много.



The Coveteur: Разкажи ни за някой твой моден гаф на червения килим!

Роузи-Хънтингътн Уайтли: Има няколко появи на червения килим, за които съжалявам. Един път открих, че роклята ми се е скъсала на път за червения килим в Лас Вегас. За щастие по пътя влезнахме в магазин за мъжка мода, където мило ми помогнаха да я скроя наново.

The Coveteur: Полагаш ли специални грижи за красотата си?

Роузи-Хънтингътн Уайтли: Когато правя нещо за себе си, не съм особено търпелива, така че обикновено нанасям минимално количество грим. Старая се косата да е винаги чиста и добре изсушена, слагам малко спирала и очна линия, руж на скулите и готово! За работа и събития оставям нещата в ръцете на специалистите.



The Coveteur: Би ли споделила с читателите ни някои от своите бюти навици?

Роузи-Хънтингътн Уайтли: Винаги свалям грима си преди лягане. Старая се да почиствам и хидратирам кожата си поне два пъти дневно. Сутрин си слагам слънцезащитен крем, а вечер, преди да си легна-хидратиращ. Тежките кремове не ми понасят, но всеки е различен. Важно е да разбереш какво работи най-добре за теб. Козметиката за лице е основна част от бюти грижата ми, както и пиенето на много вода и достатъчно сън. Използвам крем за лице с ретинол, препоръчан от козметичката ни Шани Дардън. Чудесен е за фини бръчици, белези и акне. Ароматите и свещите на Jo Malone са ми любими, а парфюмът ми-запазена марка се казва „Червени рози”.

The Coveteur: Кое те вдъхнови да започнеш своя линия бельо?

Роузи-Хънтингътн Уайтли: На мнение съм, че няма нищо по-секси от самоувереността, така че е важно да намерим бельо, което ни кара да се чувстваме по най-добрия възможен начин. Може да са сутиен и жартиер, или пък сатенена нощница и халат. Добавяме малко от любимия си аромат, запалваме малко свещи и веселбата официално може да започне!



The Coveteur: Как се чувстваш сега, когато можеш да добавиш и титлата „дизайнер” в автобиографията си? Подобна работа носи ли ти удовлетворение и с какви нови предизвикателства ти се налага да се сблъскваш?

Роузи-Хънтингътн Уайтли: Фактът, че от две години насам правя дизайна на моята собствена колекция бельо, е един от най-вълнуващите и удовлетворяващи аспекти от кариерата ми. Виждам как нещата непрекъснато се развиват! Това е просто началото. Едно от любимите ми неща е сетът „Rosie for Autograph Amethyst Silk Plunge Bra and Brief set”, който включва сутиен и бикини от коприна в красив и нежен аметистов нюанс. Харесвам много и макси нощниците, тъй като ми напомнят за Холивудския винтидж блясък.



Много съм щастлива, че имам възможността да бъда креативна и да работя с екипа на Marks&Spencer. Това е едно приключение, което започва от идеята и вдъхновението и минава през различни стадии на развитие. Винаги съм много развълнувана, когато финалните резултати са налице. Да създадеш продукт за масовия пазар, който да се хареса на всички жени, е голямо предизвикателство, но аз обичам предизвикателствата и обичам да изследвам какво искат жените. Поглеждам към гардероба си често и откривам там нещо, които искам да претворя в колекцията си. Събирам винтидж бельо от пътуванията си от цяло десетилетие вече. Намирам вдъхновение във всичко. Може да е нещо мъничко като принт или детайл от материя, както и чифт винтидж бикини или чифт панталони с широк крачол от пазара.



The Coveteur: Последен въпрос. Кой е най-добрият съвет, който някога си получавала?

Роузи-Хънтингътн Уайтли: Най-добрият съвет, който са ми давали, е да се държиш мило с всеки, когото срещнеш, тъй като няма как да знаеш кога ще попаднеш на него пак. Добрата репутация се гради много време, а може да бъде разрушена за секунди.







More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.