Следва

Гениални прости неща - салата с диня, рукола и сирене

Editors' choice - 300 страници на пясъка

Когато, изтегнат на плажа, решиш да забиеш гвоздея в beach-програмата си и извадиш четиво, то трябва...

All About Life преди 15 години

Когато, изтегнат на плажа, решиш да забиеш гвоздея в beach-програмата си и извадиш четиво, то трябва задължително да отговаря на следните критерии:

- лъскаво, класно издание, по възможност доста дебело. Така внушаваш поне две неща - чета само неща, които си струват и издателите им са се постарали и второ, на почивка съм от месец, ще остана още.
- кратко и запомнящо се заглавие, като например "Порно" /на Ървин Уелш/, "Сняг" /на Орхан Памук/ или защо не "Чумата" на Камю. Целта тук е да изчерпаш догадките на колегите по плаж с едно виждане, второ - да популяризираш литературата по почина на добрите рекламни кампании - кратко, ясно и запомнящо се и трето, да си го запомниш самият ти.
- красива и модерна корица, кореспондираща ако не с хавлиената ти кърпа, то поне с банския.
- и по никакъв начин да не смесваш истинската наслада от четенето на курорт с елементарното преглеждане на печатна преса. Никакви вестници, брошури, подлистници, вложки, списания или безплатни гайдове.

Ето какво избрахме да четем ние - интересно и полезно и със стил:



Елена

Съобразено с изискванията за допълващия ефект на книгата за плаж към цялостния летен имидж, избирам чудната "Заедно" на Анна Гавалда, обичайно наричана от критиката "новата Франсоаз Саган". Мацката, родена през 1970 година, разказва прекрасната история на 4-ма различни хора които, преплитайки животите си, се натъкват на най-ценното нещо въобще - споделянето, приятелството и естествено, любовта. Издл Унискорп, 13 лв.



Антония

Морският бриз, слънцето и мекият пясък предразполагат нещо пристрастяващо, което да прочетеш на един дъх. Набоков е чудесен вариант за горещите часове. М. Агеев е един от псевдонимите му, под който в края на ХХ в. е установено авторството му на „Роман с кокаин”, чието емоционално напрежение се доближава до гения на Достоевски. Емигрантски роман, който задържа вниманието ти!




Васил

Аз на море не ходя, затова и не чета на плажа.Иначе когато имам време чета "Мадона като Икона".




Ива

"9 зайци" на Виргиния Захариева е книгата в куфара за следващите 10 дни почивка, които ще споделя с морето. Ще опитам да почернея точно колкото новия ми шоколадов бански, докато прелиствам.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.