Следва

Съкровището на Рио

Б като Библия, Б като Блог

И какво по-хубаво в една такава сряда от рисуван ръчно маникюр!? В случая е с репродукции на японския илюстратор...

All fashion преди 10 години

Френско утро

Нима не е вълшебство това, да те събуди ароматен облак от изпържен хляб с нотки на сладко-кисел плод и екзотичен кокос!? Едно от истинските чудеса на деня, може би най-истинското. 

Рецептата не е трудна, а изпълнението й е повече от удоволствие, когато идва с любов и отношение към този красив ритуал по поднасяне на превъзходната закуска. 

Следваме стриктно, поне първия път, после импровизираме според индивудуалните желания на всеки:  

Френски тост: 

Продукти:

60 мл сметана
125 мл кокосово мляко
3 яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
Щипка индийско орехче
7 резена от кейк или хлебче със сладък вкус
100 гр сладки кокосови стърготини
Масло за пържене
Няколко резена манго, малини и кленов сироп за сервиране

Приготвяне:
В подходящ съд смесваме сметана, кокосовото мляко, яйцата, ванилията и индийското орехче. Загряваме тиган на слаб или среден огън. Намазваме тънко дъното на тигана с масло. Накисваме филийките в яйчната смес, като премахваме внимателното излишното количество. Покриваме и двете страни на филийките с кокосови стърготини, след което поставяме на тигана. Оставяме за около 2 минути или докато и не придобие златист цвят, след което обръщаме и пържим другата страна. Когато натиснем хлебчето по средата, не би трябвало да е твърде влажно. Повтаряме процедурата, докато цялото хлебче не се запържи добре.

Сервираме пържените филийки топли с пресни плодове и обилно залети с мед.







sipsandspoonfuls.com

Малко комикс в този хубав ден...

















Сряда, 19 март, слънчево с прохладен вятър, но на път да се превърне в топъл пролетен ден.
И какво по-хубаво в една такава сряда от рисуван ръчно маникюр!? В случая е с репродукции на японския илюстратор и скулптор Йошимото Нара, което го прави артистичен, различен и забележим.

Да ги нарисуваме така, ноктите, не е просто, но пък вдъхновяващо. И може би от тази ще ни се роди друга страхотна идея за странен, но готин и пролетен маникюр.

deluneblog.com

Аутфитът на едно градско момиче...



Който ние ще се опитаме да възпроизведем може би още от днес. Защото харесваме непретенциозността и елегантността на този пъзел от най-базисни цветове и дрехи, които не задължително, но желателно е да има всеки, който нарича себе си моден градски човек. Може би не точно от тези марки, но пък защо не и точно те:

Очила Ray-Ban 'Ice Pop Wayfarer', джинси Acne Studios 'Pop Betty', риза райе Topshop, пуловер Isabel Marant Étoile 'Kony Fujiyama', бронзови сенки Kevyn Aucoin, пръстен Sophie Bille Brahe 'Lisa Petite', пръстен Sophie Bille Brahe 'Lisa Grande', кожени обувки 3.1 Phillip Lim 'Devon' и малка чанта Saint Laurent 'Betty 2'.

Перфектно!


fash-n-chips.com

Как да НИ направят шопинг чанта...















... две малки, но изключително сладки и сръчни ръце само с hand made печат от сладък картоф, мастило и цветни конци. Ами, след като вече издадохме материалите, да следваме стъпките е най-приятната част. А те са просто да наблюдаваме как малкото съкровище на мама маже, цапа, борави с такава любов с подръчните материали, за да й нарисува най-красивата, различна от другите, шопинг торба, в която да носи любимите си книги, купени от книжарницата в съседство.

За още инструкции, четем в:

jenloveskev.com

Срещу стената














С изтъркания от носене Levi's и старите Timberland никога не може да се чувстваш изправен срещу стената на колебанията какво да облечеш в този или друг ден. Най-градските от градските емблеми стоят на всичко, дори на тротоара и облепената с плакати стена на любимата улица.

artyfilles.com

More All fashion