Следва

Клаудия Шифър - просто великолепна за Vogue Гермaния

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Шведският бранд & Other Stories...

All fashion преди 10 години

& Other Stories с първи късометражен филм

Шведският бранд & Other Stories ни представя новата си лятна колекция с помощта на омагьосващ късометражен филм, който още в първите кадри ни зареди с ударна доза френско настроение. И няма как да е иначе, когато в главата роля е блогърката Жеан Дама (Jeanne Damas), кореняк парижанка, която хипнотизиращо се разхожда и лудее в кокетен арт апартамент и демонстрира на 100% феномена *joie de vivre*, или насладата от живота. Междувременно успяваме да огледаме в движение неустоимите ефирни рокли и oversize тренчовете, в които се пременя французойката във всеки следващ кадър.



Видеото Rendez-vous & Other Stories, режисирано от Уенди МакКолм ексклузивно за Vogue Paris, е енергийна бомба пролетно настроение и даде вдъхновяващ старт на работната ни седмица.

Ray Ban по поръчка



Не се сещаме за по-задължителен летен аксесоар от слънчевите очила с добра защита, а сред любимите ни брандове категорично е Ray-Ban. Едва ли има нужда да обясняваме надълго и нашироко защо, всички сме наясно с класическото обаяние на авиаторките и ъндърграунд статута на хипстърските wayfаrеr-ки. Затова не можем и не искаме да скрием вълнението си от творческата свобода, с която ни даряват от криейтива на марката с новата си програма за персонализиране в четири стъпки Ray-Ban Remix. Първо избираме най-подходящата за лицето ни рамка измежду 9, след това я заливаме с цвят от 13-те възможни обитатели на палитрата и посочваме точно през какви стъкла да гледаме слънцето и морските вълни. Черешката на тортата обаче е опцията за гравиране на рамките, която превръща тренди окулярите в абсолютно персонален арт проект. Готино!

След бърза анкета в офиса се оказа, че 90% от нас се нуждаят от нови закрилници от слънчевите лъчи и май няма да се поколебаем да преминем през един вълнуващ ray ban remix.

Виж още снимки от кампанията тук>>

Band of Outsiders в колаборация с Ана Крас



Американският бранд Band of Outsiders, овладял стрийт стилистиката до съвършенство, отпразнува наскоро открития си онлайн магазин със свежа дизайнерска кореспонденция със сръбския артист Ана Крас. Резултатът е микро колекция от пет двуцветни preppy якета, всяко с различна закачлива бродерия с леко наивистичен почерк, която очарова до последното бодче.

В кадрите, придружаващи лимитираната серия одежди, позира самата Крас, която е олицетворение на преуспяващ млад творец, за който граници не съществуват в абсолютно никакъв аспект. Родом от Белград, тя умело комбинира фотографията, илюстрацията и дизайна на мебели в артистичната си работа отвъд океана в забързания Ню Йорк. Успяла е да придаде закачливост и индивидуалност и на тези вълнени чаровници със спортен дух, които са и доста тренди този сезон.

Ние сме изкушени и ще побързаме да посетим в най-скоро време онлайн магазина на Band of Outsiders, преди да е останал само спомена от тази супер дреха.

Клаудия Шифър за немския Vogue



Платиненорусата легенда на модните подиуми от 90-те за втори път ни напомня за себе си в последния месец, след като ни омая в новата рекламна кампания на бранда за слънчеви и диоптрични очила Rodenstock, и е по-секси и привлекателна от всякога в ексклузивна фотосесия за априлското издание на немския Vogue.

Шифър с лекота ни потапя в черно-бял разказ за силата на семплата елегантност и boyish очарованието, примесено със задържащ дъха сексапил, което е неизменна част от аурата на смелата съвременна жена. Зад обектива стои фотографското трио Daniel and Luigi+Iango, a за безупречната визия на германката се е погрижила стилистката Кристиан Арп, която облича Клаудия в мечтаното сако на Schiaparelli haute couture за корицата на изданието. Добре свършената работа на целия творчески екип е истинска радост за очите ни, а завръщането на топ модела под светлините на прожекторите е вдъхновяващо събитие, което заслужава поне едно „Ура“!

Виж цялата сесия тук>>

Kenzo с дигитален pop-up бутик в Париж





След дебюта на лимитираната капсулна колекция No Fish No Nothing и завъртялото се документално видео, легендарният бранд продължава съвместната си работа с фондацията Blue Marine за борба срещу прекомерния риболов с предоставянето на едно ново дигитално шопинг изживяване в pop-up бутика им във френската столица. Късметлиите, посетили пространството в периода между 21-27 март, са се насладили на изживяването да пазаруват в огромен „аквариум“, свързан с онлайн магазина на Kenzo, и са успели да се сдобият със специални колекционерски модели тишърти, раници и суитчъри от линията. А с всяка покупка са „пускали“ по една риба в дигиталните води на пространството, след което тя е била премахвана с цел да покаже колко застрашително големи са цифрите на изчезващите морски видове всеки ден. Отговорно, но поднесено по страшно закачлив начин.

Такива модни изживявания със сериозна кауза зад гърба си си пожелаваме да виждаме все повече в бъдеще време, защото накъде сме без прекрасната, заобикаляща ни природа?
 

More from View Sofia

More All fashion