Следва

Какво ново: Jil Sander с нов креативен директор

Да или Не на много дългите ръкави?

Прекомерно дългите ръкави, който помним от миналата есен, когато Maison Martin Margiela направи такъв пуловер за представянето си в H&M, и който сега шведите от една от най-шантавите, успешни и различни модни къщи - ACNE - мултиплицират безспирно...

All fashion преди 9 години

Елена - ДА!

Как да пропуснеш очарователния жест на повдигане на ръката, оттам на китката и нежното придърпване на ръкава нагоре, така че да открие тънката китка - този безпогрешен белег на аристократизъм. Ами, няма как. И затова подкрепям тренда с прекомерно дългите ръкави, който помним от миналата есен, когато Maison Martin Margiela направи такъв пуловер за представянето си в H&M, и който сега шведите от една от най-шантавите, успешни и различни модни къщи - ACNE - мултиплицират безспирно.

Допада ми и контраста, неизбежно наложен между обикновено късите и лаконични панталонки и поли, които харесва лятото, и обема на дрехата в горната част, включително и в ръкавите. В разпасаното внушение на този тренд има нещо неповторимо младежко и ужасно свободно, което го превръща в другата дума за непукизъм, който, макар и нарочно търсен от дизайнерите на бранда, върши чудесна работа за момента, в който живеем, създавайки усещането за тотално безгрижие. Защото никой от нас нито има време, нито има воля да се прехласва по прекомерно нагласената, непотрепваща, фиксирана мода. Имаме нужда от въздух, от небрежност, от свобода. С дълги ръкави, ако може. И обещаваме да ни си трием носа с тях.



Пламена - НЕ!

Признавам си, че и аз обичам въздуха, който дава всяка промяна в иначе фиксираната мода, но тук той ми дойде твърде много. Малко след като облякох за първи път пуловер с извънгабаритни ръкави, вече не знаех какво да правя с дължина и на двата. Твърде широки, твърде дълги, без да мога да ги контролирам, мисля че ми дойде прекалено много мисълта за тях и затова какво да правя с ръцете си. 

За мен комфортът е първи принцип в избора на дрехи, а тук аз не го намерих. Определено ми пречеше това, че трябва да загъвам и да навивам излишния плат всеки път, в който се опитам да направя нещо. Освен това съм чувала, че прекалено дългите ръкави създават илюзията, че горната част на тялото изглежда по-едра... а кой би искал изобщо да създава подобна представа за себе си?

Вярно е, че имам сериозни залитания към нетрадиционните неща, но си признавам, че този път си искам съвсем традиционните ръкави. Точка!

 

Анкета

Да или Не на много дългите ръкави?

More All fashion