Следва

Шопинг: 12 часовника за нежно тик-такаща пролет

Новите колекции: Dior Cruise 2015

Едно митично същество с глава, направена от френски шик, нозе от...

All fashion преди 9 години

Едно митично същество с глава, направена от френски шик, нозе от белгийско изящество, тяло от северноамериканска спортна елегантност и опашка, която обръща земното кълбо – това е круизната колекция вна Dior, която вчера бе представена н Бруклин, Ню Йорк. Мястото не е подбрано случайно, а като експеримент: как би преплувал модният круизо-сфинкс гангстерските води на глобализацията?

Визиите са 65, капитан е дизайнерът Раф Саймънс. Той развява не знамена, ами копринени шалове, а лозунгът му гласи: „Исках да погледна на шала каре по нов начин. Не като на нещо за около врата, което завършва стайлинга. Исках да видя как можем да го използваме като елемент на дизайна и да видя как можем да разгледаме пинтовете и цветята по нов начин.”

И действително, сред класически звучащите черни панталони и топли сетрета, които предпазват от емоционалните изблици на морския бриз, виждаме рокли, целите от малки дантелени карета, блузи шалове и шалове-обита. Цветовете са основни, разнообразени с леки пастелни петна, много жълто, капитанко синьо, бяло. В един момент ние, като скромни зрители, придобихме усещането, че плуваме през океан от цветя – принтовете, за щастие, не бяха досадно раирани. Поли от напластени шалове и сандали с каишки от шалове се редуват с визии в стил garçonne, подсилени от секси боти. Както е казал геният на маркетинга, за всекиго по нещо.

Внушенията бяха ясни: съвременност, утаила най-доброто от вълненията на миналото, с ясен поглед напред, а вятърът на промяната в стила на Саймънс съдържа в себе си и подразбиращата се носталгия към Галиано. Но, както е казала някога богато облечена (в Dior) дама, c’est la vie. И право напред!

Виж знаменитостите на първи ред на шоуто тук>>
 

More All fashion