Ревюто на Chanel круиз в Дубай. Ех, защо не бяхме там

В дрехите Карл действа на същия принцип - цитира, но не дословно. Общият брой на ансамблите в шоута е точно 84...

Страхотна междусезонна колекция на Карл Лагерфелд, представена снощи в Дубай, за която ни боли, че не бяхме там, хайде, на втори, ако не на първи ред. Страшно красиво дефиле, леко театрално, което обаче му отива, или както сме свикнали от Лагерфелд.

След като миналата pre-fall колекция на модната къща креативният й шеф реши да покаже пред публика в американския град Далас, тази пролет той и екипът му долетяха до новата точка в безкрайния маршрут на добре обезпечения пътешественик.

Откривайки за себе си нова (макар и по своя характер древна) култура, нови традиции и нови митове, Карл Лагерфелд умело ги преплита с традициите на самата модна къща Сhanel, давайки им нов живот. Въплъщението на това е доста условно и не съответства на реалността съвсем, а е обърнато по-скоро към окръжаващата страна на митовете, което и превръща ревютата на марката в приказни, фантазни истории, пълни с неповторим чар.

Дубай, не само най-големият град в Обединените Арабски Емирства, но и истинска столица на културния живот на арабския свят, е перфектното място за тази точно колекция.И независимо че много местни момичета носят не просто хиджаби, едва прикриващи главата, а абаи, скриващи цялото тяло от допира на ръце, съвсем не означава, че там няма мода - продажбите на луксозните брандове в арабските страни, заедно с азиатските бият всички рекорди. Под черните абаи местните жени крият скъпи тоалети и украшения, а очите са така ярко и красиво гримирани, че спират погледите върху тях - този прийом, заимстван от местните девойки, използват и визажистите на Chanel. А прическите, направени на моделите, поклонниците-мюсюлманки ще могат да повторят, само че у дома си - изправени коси с обем в горната част и прибрана назад предна се редуват с накъдрени такива, а върху всяка от тях стои диадема с украшение във формата на логото на Шанел или с религиозния ислямски символ - полумесецът.В дрехите Карл действа на същия принцип - цитира, но не дословно. Общият брой на ансамблите в шоута е точно 84, почти всеки - максимално закрит. Към късата рокля или туника обезателно има или панталони, или шалвари, или доста плътни везани клинове. Някои съчетания напомнят буркини, мюсюлманските бански, други - одеянията на приказен султан от "1000 и една нощ". Следват други интерпретации по вдъхновяващи първоизточници, практически директно асоциирани с Изтока: танцьорки, полупрозрачни тъкани, пътешестващи по пустинята бедуини в "пустинни" оттенъци на camel-а и леки вариации по темата абаи. Всичко е ярко, пъстро, с разкошни ръкави и обути под роклите плътни панталони.
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia