Следва

Б като Библия, Б като Блог

Стил дилемите на бала: Да или Не на роклята с пайети за абитуриентската нощ

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските...

All fashion преди 9 години

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските балове, днес се разделихме на две по въпроса за или против пайетите по роклите за абитуриентската нощ:

Дафна - Да!



Блясъкът е нещо специфично, което не може да се носи всеки ден. Виждаме го по червения килим и в луксозните ложи на световните театри и за тези случаи шепа пайети са адски подходящи. Кажете ми кога, освен на бала си, ще мога да нося нещо свежо и блещукащо, без да изглеждам абсурдно? Да, наистина не е готино всяка година да виждаме прекомерно гримирани девойки, обсипани с пайети в цветовете на дъгата, качващи се на смешно неподходящи суперлуксозни коли, паркирани пред някоя панелка.

Но пайетите могат да бъдат и доста културни. И със сигурност ще изглеждат добре на снимки, направени в балната зала на скъп хотел, а тези добри снимки могат да послужат за изграждане на адекватен за бъдещата ми кариера имидж. Освен това някои видове пайети са матови и супер нежни, без следа от поп-фолк или базарно излъчване. Ето на такива смятам да заложа аз. В крайна сметка не самите пайети са плашещи, а липсата на вкус прави употребата им рискова.

Елена - Не!
 


Пайетите са демоде! А да си демоде на годините за абитуриентски празник е непростим грях. Затова и долу всичко лъскаво, освен ако не е фин брокат или великолепен скъп сатен, или пък полунощна материя, като на Лупита Нионго от онази вечер в Кан. Всичко друго ми е замряло едно 4 до 6 години назад, когато пайетите изживяваха някакъв такъв тъжно-скандален ренесанс и ги слагахме по всичко - от чепици до диадеми. Но не, днес, в 2014 година това не върви и не защото е грозно или пък глупаво. Просто не е хит, не е модерно и не е в целта.

Паейти трябва да са очите ти, от пайети трябва да е усмивката ти, кристално пайетно трябва да е настроението ти, защото кое друго тържество е по-прекрасно за теб, току що свършилия 12-те досадни години ученик. Но по дрехите - не! Даже и по аксесоарите - също не! По-добре чист и прост дюс, отколкото излишни и самоцелни джунджурии. Все пак балът не е стрелбище и обичайно не струва три лева, за да изглежда като такъв.

Виж още: 
Да или Не на черната рокля за балната нощ
Да или не на сложните фризури и кокове за абитуриентската бална нощ
Да или Не на роклята тип торта за абитуриентската нощ
 

Анкета

Да или Не на роклята с пайети за абитуриентската нощ

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.