Следва

Street style вдъхновения - днес намигваме на лятото

Стил дилемите на бала: Да или НЕ на 6000 лева кредит за абитуриентската нощ

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските балове, днес се разделихме на две по въпроса за или против кредит от 6000 лева за абитуриентската...

All fashion преди 9 години

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските балове, днес се разделихме на две по въпроса за или против кредит от 6000 лева за абитуриентската:

Дафна - ДА!



Кредитът за бала може и да звучи крайно, но има моменти, в които си струва човек да инвестира. Не бих изтеглила кредит специално за рокля, обувки и клъч, но за да има смисъл да ги покажа, трябва да организирам семейното изпращане в лъскав ресторант, куверт за бала, прилична кола и все пак екскурзия, където да си почина от всичко това през следващите няколко дни. Всичко това струва пари, които родителите ми всъщност нямат, но не мога да чакам вечно за мечтаното изживяване.

Освен това имам амбицията сама да върна този заем, което би трябвало да успокои ситуацията. За мен кредитът е отговорност, която възнамерявам да поема, и не за да не остана по-назад от другите, а за собственото си удоволствие. Аз лично също не одобрявам излишните харчове и ексцесии, но прецененият риск е задължителен компонент на живота. Споменах ли, че ще релаксирам сред красивите канали на Венеция?

Елена - НЕ!



Аз лично смятам, че кредитът е нещо като сладко, отложено във времето бреме, което обаче рано или късно ти се овесва на врата. И в този ред на мисли е далеч по-добре да не си го причиняваш без време, защото всички знаем, че "младостта свършва с първата ипотека". Тук не говорим за ипотека, но... кредитът е престъпно решение, когато се касае за бал.

Да задлъжнееш в най-ранната си, дето се казва, младост, за дрешки, обувчици и прочие, о, не!
Намирам за ужасно рекламирането на кредити, все едно са топка сладолед в горещото време и изобщо не са за твоя сметка в крайна сметка.

А това да изхарчиш 5 000 лева, взети на кредит, за да се "барнеш" на бала, граничи не само с лошия вкус, но и с някои пробойни в умствената подготовка. Звучи кофти, но е факт, еднакво съотносим и към напъните на родителското тяло. Много по-добре е да вложиш мисъл, усет и стил в един фантастичен, нескъп, скроен точно за натюрела на твоята рожба имидж /тук включвам тоалет, изпращане, празненства с роднини/, отколкото да затънеш до гуша в мрачни мисли за дългове, с които си платил един миг на преходна слава на човек, чиито мигове на слава тепърва предстоят.
 

Още от днес (22 май 2014):

Черен списък: 8 продукта, които нямат място в хладилника

От любов _към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ицо Хазарта: Съжалявам за мисленето си от преди десетина години!

Това, което знам... с фотографа Никола Михов

Ако днес бях абитуриент - Стилистът Радостина Радичкова-Роди

Дневниците на редакцията _ Алекса Чънг с колекция лакове, Грейс Кодингтън се нарисува гола, Маржела и Converse в супер колаборация…

И още...

Анкета

Да или НЕ на 6000 лева кредит за абитуриентската нощ

More from View Sofia

More All fashion