Следва

Широки панталони

London Fashion Week – Trends

Бунтари! Затова ги обичаме. Без да броим моделите на кралицата на провокативния fashion Vivianne Westwood и детето-чудо...

All fashion преди 15 години

Бунтари! Затова ги обичаме. Без да броим моделите на кралицата на провокативния fashion Vivianne Westwood и детето-чудо на английската мода Алекзандър Маккуин, всички дизайнери на модната седмица в Лондон предрекоха едно много ярко, дръзко лято. После ни заляха с пандели, дантели, флорални мотиви, геометрични форми, високи талии, силни цветове и ни оставиха да се научим да ги съчетаваме до настъпването на пролет 09. Ето няколко съществени указания:

Ресни и Дипли

Що се отнася до ресни и дипли, гледаме Luella. Колекцията събира в едно главозамайващо впечатлениe на “всичко е възможно” - ярки футуристични цветове, ретро воалетки и шейсетарски модели. Улиците на София не са готови още за това, но със сигурност ще понесат една артистична копринена рокля с едно рамо от линията.


Emma Cook успява да опитоми наборите и ресните в рокли от найлон и кожа, и дори ги поставя в деколтето на обувките.

Aquascutum посегнаха на чистата форма на класическия тренч и го превърнаха в “надиплен” piece of art.

Хенри Холанд гарнира с волани своите поли и рокли в крещящи цветове за последната колекция на House of Holland и предизвика фурор.


Панталони с висока талия

Моделът обхваща талията, оширява ханша и прибира надолу в стеснен крачол. Когато избираш подобен модел, трябва да прецениш, че е нужен въздух навсякъде около тялото ти. Купи по-широк номер, за да спечелиш усещането за свобода и комфорт. Ето добър пример от Jaeger London, Paul Smith, Armand Basi One.

Силни Рамена
 
Paul Costelloe, Giles, Todd Lynn 

Подчертаните рамена стартираха още в първия ден при роклите на Paul Costelloe - решението за буфан ръкави или остри триъгълни рамена балансира надолу с тънка талия и отново подчертан обемен ханш. Фигурата изглежда хармонична, като пясъчен часовник. Трендът присъства още при Giles, като там моделите с обемно рамо и права кройка по дължина малко напомняха на миналогодишна Balenciaga.


Jumpsuit

Marios Schwab и два модела на Amanda Wakeley

Гащеризонът остава и за следващото лято. Marios Schwab го решава по-шарен от всякого. При Topshop Unique остава очаквано син, в добра комбинация с чифт авиаторски очила и високи боти. За градска среда предпочитан вариант е моделът в пастелно сиво на Amanda Wakeley, гарниран с топъл светлокафяв колан в дълъг или къс вариант.


Рокли и поли от кожа

Christofer Kane (първите два модела) и Todd Lynn

Естествена кожа влезе в тенденциите и за есен/зима тази година, но в спокойнте форми на къси якета, тесни клинове, или поли с висока талия. Christofer Kane обаче обърна представата ни за кожа през лятото, като пусна за сцената линия силно повлияна от Праисторията. Динозаврите са живи и на всичко отгоре, модерни. Oще кожа при Тodd Lynn.


Черно

Vivienne Westwood и Osman Yousefzada

Черното влиза в пролетната листа по-силно от всякога. Vivienne Westwood и Osman Yousefzada решават класическия цвят в костюм - комбинацията от сако и широк панталон с висока талия, която също преживява възход. За свежест някои от марките комбинират черно с жълто и кралско синьо, пример Giles и John Rocha.

More from View Sofia

More All fashion