Следва

Новите колекции: Balenciaga, Resort 2015

Всички носят: Mules, или както сме им свикнали: Чехли

Те са удобни, нищо, че който не е пробвал, не вярва. Скроени са така, че да...

All fashion преди 9 години

Те са удобни, нищо, че който не е пробвал, не вярва. Скроени са така, че да залепнат по стъпалото и изобщо не им липсва петата. Секси са, стоят на всичко. Добри са с нисък ток, но по-добри са с висок. Носят ги всички, да видим защо?

Какво е "MULES", които ние наричаме с добрата, стара дума сабо или чехли?
Mule, френска дума, означава вид обувка без пета и често затворени пръсти.
Mules ca с всевъзможна височина на тока - от абсолютно равни до много високи. Този стил обувки е предпочитан основно (но не само) от жените. Има традиции и постоянно се възражда.



Най-важните правила при носенето на MULES:
* Поддържай тока изряден. Почиствай го и го съхранявай. Никой не би харесал обелени токове на иначе брилянтното ти сабо.
* Краката - перфектни! Никакви белези на занемаряване по петите, глезените и пр. Нищо не обезмисля повече носенето на този именно тренд от неподдържаните стъпала.
* Ноктите - обезателно лакирани. Особено, ако обувките са с отворени пръсти, каквито случаи има доста. Грозно е под луксозна обувка на ток да жълтеят "сурови" нокти, да си го кажем направо.



Иначе, трендът търпи всякакви интерпретации. Особено много му харесва комбинацията с пола до под коляното и тесни панталони. По-малко си пада по мини-дължините, да не кажем хич.

Обичайно издържани в класически, ненатрапчиви, прости цветове, никога пъстри и никога лъскави, чехлите това лято са готин хит, за който не смее да предвидим дълголетие, въпреки че го помним от снимките на готини мацки през 60-те и 70-те, т.е. било го е и преди.

Колко ще продължи не е важно, важното е, че е страхотен летен тренд, който ние вече пробвахме, и от който ви пожелаваме да вкусите, за да гласувате в анкетата ни най-долу, под всички илюстративни примери защо, с ДА.



























А ето я нея:
 

Анкета

Бихте ли носили "MULES"?

More from View Sofia

More All fashion