Следва

Double Trouble: Небрежен като лятото - деним гащеризонът

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Пригответе си по минимум 245 паунда плюс билет до Лондон, защото първата колекция...

All fashion преди 9 години

Пригответе си по минимум 245 паунда плюс билет до Лондон

Защото първата колекция бански на Mary Katrantzou вече е факт и никого няма да чака. В лъскавия търговски център Selfridges ни очакват страхотни и най-сетне адекватни принтове, с които удоволствие ще предизвикаме завистливи погледи това лято.



Силуетите са класически, но не съвсем: ценителите ще забележат, че никой класически силует не минава без да създаде подобно разтваряне в лятото, както прави младата Мери Катрандзу.

Хайде на търг!



Защото сме фенки на Мерилин Монро и искаме копие на последната й фотосесия приживе. Заснета само седмици преди (само)убийството на Монро през 1962, тази серия е с много леко и същевременно бароково излъчване. Лентата е само копие, което обяснява ниската й и почти промоционална цена от очакваните между £7,000 и £9,000. Ако се навъртате в района на Мейфеър тези дни, наредете се на опашката, която се вие и извива пред Dreweatts & Bloomsbury Auctions.

Когато красивото отвътре е красиво и отвън







Става дума за стилна визия по време на благотворителна вечер. В красивата и благодетелна бяла рокля се е позиционирала Бионсе, която току-що е дарила само половин милион долара за кампанията Chime For Change. Събитието се състоя в Ню Йорк миналата седмица, а кампанията цели събиране на средства, които ще осигурят равенство в образованието и живота на много момичета и жени по света.

Кацаме на Луната









С енергизиращия млад талант Оуейн Проктър, чието вдъхновение са първите хора, стъпили там през 1970-те. Прясно изфабрикуван от Condé Nast College of Design, Проктър ни обещава абстрактни модни трипове във вида много принтове, футуристична визия и достъпни силуети. А скафандърът? Той може и да е невидим, но ни предпазва от скуката. „Не можех да си позволя да заведа целия екип на Луната”, казва Оуейн. Затова фотосесията му пресъздава кадри с американския флаг върху естествения спътник на земята, което изразява и естественото му влечение му към теориите за конспирацията.

О, ДА!








Ето едно възклицание, което твърде рядко успяваме да включим в тази наша седмична класация. Причината? Жестоките стъпала на Анджелина Джоли, обути в още по-жестоки обувки на Christian Louboutin: полупрозрачна изкуствена материя, съчетана с позлатени елементи и токчета, които не са точно токчета, а малки обекти на изкуството. Поводът: представянето на филма Maleficent в Шанхай. Определено малко събитие на естетиката, което успя да повдигне летвата на стайлинга за презентациите пред пресата и фотографите.
 

More All fashion