Следва

Седмица на рибата: Мус от пушена скумрия

Дизайн за вдъхновение: Цветна ексцентричност от Маями

Изкуството на дизайнера Робърт Пасал е изпълнено с комбинации между модерен и традиционен стил, както на  открито, така и на закрито...

All About Life преди 9 години

Смел, светъл и преливащ от индивидуалност, този апартамент на дизайнера Робърт Пасал в Маями, е всичко друго, но не и малък.

Да започнем поред:

Диванът:
изкуството на дизайнера Робърт Пасал е изпълнено с комбинации между модерен и традиционен стил, както на открито, така и на закрито. Този почти 5-метров диван заема цялата стена, но пък за сметка на това може да настани толкова много гости. 



Трапезарията:
стъклена маса и месингов стол от Индия в комбинация с ретро столове, тапицирани в африкански платове и възглавници във винтидж стил.



Всекидневната: ярки цветни акценти към синьо-бялата палитра. Диванът е тапициран в Sahco's Lavello от Bergamo, а креслото - в Quadrille's Tashkent. Вместо голяма маса за кафе, са използвани четири цилиндъра, които лесно могат да бъдат размествани. Пердетата -  Barclay Butera fabric от Kravet. И не на последно място, невероятен марокански килим от French Accents Rugs.



Цветното изкуство: спирала от различни цветове, само в една единствена картина от Henrique Oliveira изпълва пространството с чиста и жива енергия.



Кухнята: съдове, разположени на открит рафт с мраморен плот отгоре, за да ни е под ръка всичко, когато приготвяме масата за вечеря. Всичко това от Lostine's.



Коридорът: масичка от Lepere и стол Tom Dixon създават усещане за мини офис още с влизането.



Спалнята: Микс от цветове от Passal и Benjamin Moore правят това успокояващо синьо изключително подходящо за спалнята. Обикновено Ikea легло, декорирано с изящните ръчно декорирани възглавници от Ankasa и завивки от John Robshaw. Лампата, огледалото и масата са във винтидж стил.



Едната стена е изцяло в стъклени плъзгащи се врати, от които се излиза на прекрасна, слънчева тераса. Завесите, естествено отново в синьо-бялата шарка, са от Quadrille's Nomad.



Банята: Една абстрактна живопис добавя взрив от тропически цветове в иначе семплата баня. Кърпите са декорирани с монограми - Williams-Sonoma Home.



Спалнята за гости: Спалнята е покрита с чаршафи от Cole & Son с тревисто зелен принт, а таблата в задната част на леглото е от кадифе - Kings Trade от Christopher Hyland. Завеси Duralee's Brugge и полилей от Farrey's.



Банята за гости: В тази баня е постигнат изключителен драматизъм, благодарение на блестящото покритие на стените - Paradisio Cristal от Elitis и една фотография от Hendrik Kerstens.



Трапезарията отвън: един открит кът за хранене, но защитен от слънцето и обзаведен с удобни столове и диван от колекцията на  Santa Barbara от Restoration Hardware. А елегантната маса от Knoll добавя леко модерно усещане. Осветителните тела са от Vagabond Vintage.



Всекидневна на открито: кушетка Lee Industries Nandina, тапицирана в Solo Outdoor за сладка дрямка на свеж въздух. Килимче от Dash & Albert Trimaran придава свежо и плажно настроение. Огледало  Federal-style, фенери от Riado и висяща конзола Currey & Company служат за бар. Белите маси от Emissary и ландшафт дизайна от Antonio Parrotta придават завършен вид на цялото пространство. 


 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.