Следва

Нашият IT shopping list - High Street аксесоари

Новите колекции - Emilio Pucci, Resort 2015

Питър Дундас кривна от седемдесетарската линия, начертана от предстоящия круизен сезон (Gucci например...

All fashion преди 9 години

Питър Дундас кривна от седемдесетарската линия, начертана от предстоящия круизен сезон (Gucci например), и пое по пътя на 60-те към една безумно красива колекция за поверения му Emilio Pucci.

Красива е точната дума тук. В цветове, които са изключително лесни за възприемане, леки и хвърчащи, измежду тях - кафявото и черното, които прекрасно се съчетават с розовото като ягодов сладолед, синьото като морето на Сардиния, от където всъщност идва вдъхновението на Дундас за круизната линия, жълтото като сочен кисел лимон... И бялото като цвят, силно принадлежащ на лятото.

Трудно е да се сбърка тази Pucci колекция с такава ready-to-wear, въпреки някои сходства в принта и кройките от хипи периода, заради изненадващи съчетания от палта с бански костюми, летни рокли в A-силует с типичните за 60-те високи до под коляното велурени ботуши и странното, но изящно творение - филцовия мини гащеризон. И точно тази симпатична еклектика е това, което най-много обичаме в Resort сезона.

Освен еклектиката, в колекцията на Дундас харесваме и дългите рокли, копринени, полупрозрачни и свободни или чисто бели и силно вталени коктейлни варианти, както и мини разкошите. Харесваме и изящните детайли като изрязани във форми гърбове или странични части, къдри, ресни и пришити по плата украшения, а всяка подробност е изпипана до съвършенство.

Браво на Питър Дундас!




 

More All fashion