Следва

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме.
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града.

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите 33 прекрасни и много софийски разказа. 

И ето я Нея - първата от 33-те точки, с него - малкия номер 1:

Първо ТОЙ:

Казва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото…
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.... който ни отведе до:

Мястото:
бутик 
Maria Queen Maria. Уютно, минималистично дизайн пространство в черно и бяло, обитаващо столичната улица ”Г.С.Раковски”, по-точно №193.

Съществува тук от: декември 2009 година.

Създава го: Мария Илиева и Мина Кайе, стилно и креативно „М” дуо с вдъхновяваща история и перфектно синхронизиран фешън градски образ.

Екипът: Усмихнат, супер тренди, подканващо посреща в одежди на МQM

Хората, които често го посещават: Смели и с доза ексцентричност в душата модно трептящи привърженички на черно-белия дрескод , толкова неустоимо парижански

Атмосферата, която ни пленява: Чистата графичност на черните одежди и високите бели стени, приказната френска витрина, уханието на свежи цветя и мекото трио възглавнички на прага, перфектни за кратка пауза под приветливата сянка на дървото.

И още 3 причини да го обичаме: Отборът от изкусителни бели ризи, смелите деконструктивни силуети, кокетната централна локация и заобикалящите я вкусни изкушения.Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy

А следващата седмица сме в точка номер 2, очаквай ни, удобно настанен... 

More All About Life