Следва

Дневниците на редакцията: Кание Уест в колаборация с A.P.C, Ашли Бенсън е новото лице на H&M, Louis Vuitton отиват на съд...

Новите колекции: Miu Miu, Resort 2015

Късо, хипарско, нахално, три кодови думи за междусезонната колекция на Miu Miu за...

All fashion преди 9 години

Късо, морско, нахално - три кодови думи за междусезонната колекция на Miu Miu за късната пролет на 2015. Както самата Миуча Прада описа круизната колекция за "по-младежката" си марка с една дума, тук ще говорим за "парти".

Отново имаме връщане към 60-те, докъм края на 70-те години на миналия век, отново имаме принт, нещо като психоделичен, отново имаме високи яки и къси поли, дълги и широки панталони, плетки, капаци по джобовете, лъскави копчета, и шифон, и ламе, и квадрати, и дебели токове и какво ли още не.

Прада не за първи път се обръща към това неизменно животворящо десетилетие, позиционирано половин век назад. Разбира се, прави го не сама, а в компанията на много други свои колеги: на пъстротата и свободата от годините на Любовта залагат в последните сезони и Chanel, Dior и Louis Vuitton, но в конкретния случай тънкото чувство на италианката към задаване на безпогрешни тенденции работи на пълни обороти.

Фантастична, богата колекция, напълно равна по брой ансамбли на основните две колекции всяка година, съответно есен-зима и пролет-лято, в която, ако бяхме облечени в този миг, щяхме да искаме да слушаме Хандрикс и Бийтълс, щяхме да искаме да сме дълбоко влюбени и щяхме да искаме това време никога да не свършва.

Напоследък, между другото, доста се шуми около непонятната на някои хора необходимост да се показват толкова много и една от друга по-силни междусезонни, наречени още круиз или ризорт колекции, навръх показваното в основните ревюта, обичайно запазена марка за Седмиците на модата. Отговорът на въпроса защо е един и е прост - интересът се поддържа от разнообразието, а то е, което прави продажбите. Кому би омръзнало непрестанно да си мечтае за все нови и нови, при това все по-красиви и по-красиви неща. Част от долчевитата, няма лошо.

В същия ред на мисли, към споменатите resort и pre-fall се добавят и многобройните капсулни колекции на фирмите и множество други, насочени към разнообразието изненади, като колаборации, преименувания и пр. И въпреки твърденията на някои колеги, че определението "круизна колекция" е старомодно, все повече и повече брандове се увличат по тях и правят уникални неща, наречени с това иначе "несъвременно" име.

А "круизната" колекция на Miu Miu е просто съвършеният пример за добре свършена допълнителна работа, извън останалата, прието да наричаме основна.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.