Следва

Първо виждане: какво от колекцията на Александър Уанг за H&M избраха да ни покажат от компанията

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Детското чекмедже на Versace открехна леко вратичка и разкри идеите си за...

All fashion преди 9 години

Young Versace на хип-хоп вълна

Детското чекмедже на Versace открехна леко вратичка и разкри идеите си за предстоящия сезон с асистенцията на отбор нарисувани герои.

По всичко личи, че хип хоп стилистиката е вилняла в креативния отдел на италианската модна къща и сякаш леко е попрекалила с вече доста изтърканите си символи – ланци, доларови емблеми и шапки с козирки, „гъзарско” обърнати с гърба отпред.

За капак, всичко гореспоменато е в неподходящата кънтри компания на каубойски шапки, деним ризи и колани с железни катарами, досущ като от костюма на някой уестърн герой.

Донатела и сие понякога обичат да прекрачват границите и това не ни учудва толкова, колкото илюстративния подход на Young Versace и прекалено обикновеното му ретро излъчване. А имайки предвид разцвета на модната рисунка напоследък, това им докарва дебели минуси в графата „иновации”.

Sass&Bide остана без основателките си



Вече 15 години успешният и супер свеж австралийски бранд щурмува из световните модни столици и завладява сърцата с цветните си хрумки.

Нашето също не устоя на изкушението и неотдавна публично заявихме пристрастието си към Sass&Bide и слънчевата им, трайбъл аура, затова няма как да прикрием разочарованието си от новината за напускането на дуото Хейди Мидълтън и Сара-Джейн Кларк от дизайнерския стол.

А, както се оказва, тази стъпка е била планирана още преди първите копки на лейбъла да са факт, което съвсем не можем да си обясним. Да вложиш цялата си енергия и творческа мисъл в нещо, което планираш да оставиш, е решение, което едва ли бихме взели, но в случая не ни остава друго, освен да пожелаем успешни бъдещи творчески начинания на Мидълтън и Кларк, защото знаем, че ги бива, и умната на новото дизайнерско лице на Sass&Bide, Антъни Кътберстън, защото има нелеката задача да запази чаровния облик на бранда, такъв, какъвто го харесваме.

Принцеса Беатрис и неподходящото червило



Принцесите Беатрис и Южин никога не са блестяли ярко със стилистичните си решения ( все още помним изборът им на шапки за сватбата на Уилям и Кейт преди няколко години, не с особено добър послевкус), а това ни усещане само се потвърждава от последната публична поява на първата по време на лятното парти на галерия Serpentine в Лондон.

На пръв поглед haute couture одеждата на Nicholas Oakwell подхожда на госпожицата и й придава приятна ретро осанка благодарение на А-образния силует и дължината малко над глезена. На втори поглед обаче изникват няколко дразнещи обстоятелства, които просто не можем да игнорираме. Ментовият цвят на роклята доста приятно си комуникира с лавандуловите сандали, но леко се бие със зеления нюанс на клъча, а крайно неподходящото вампирско червено на устните никак, ама никак не се връзва с пастелната игра на аутфита. Неприятното впиване на горната част на одеждата в раменете на Беатрис, от друга страна, не прави услуга на фигурата й, а напротив, оптично разширява гърба й и неусетно докарва ефекта „пясъчен часовник” в неподходящата зона.

Пореден не особено успешен моден избор на принцесата, а що се отнася до лъскавата й, супер скулптурирана прическа, ще се опитаме да затворим критичните си очи.

Кандис Суинепул на корицата на Vogue



Платиненият ангел на Victoria’s Secret краси с кукленската си хубост корицата на бразилския Vogue за специалното им издание, посветено на слънчев Маями.

Дотук добре, не виждаме обаче каквато й да е връзка между нежната й порцеланова кожа и тропическата тема на броя, така гръмко заявена с големи букви на заглавната страница.

Черният аутфит и тежките едри накити- вериги може и да влизат в категорията „лукс”, но категорично не се доближават до плажните ширини, а, напротив, с пълна газ безмилостно ни отвеждат в градската зона и то точно в момент, в който ненаситните ни очи са жадни за морски гледки.

Кандис в черна рокля и ланци на корицата на Бразилски Vogue с Маямски претенции!? Съжаляваме, но НЕ! Не тук, не и сега!

Кеша и прозиращият сутиен



Певицата с розова грива от край време си пада по рисковите ансамбли и поради тази причина неведнъж е попадала в модната ни графа със знак „минус” отпред.

Е, сега историята се повтаря, а виновниците за тази стайлинг несполука са няколко.

Най-открояващият се патилан е именно ярко розовият сутиен, игриво кореспондиращ с косата й, но тотално неестетично прозиращ под ефирната й блуза, нежелано (надяваме се) придаващ леко разпуснат вид на певицата.

Второ, черният флорален десен, надничащ изпод кремавия транспарентен топ с дантелени ивици, не е сред най-стилните, особено в тази комбинация.

А като прибавим и бяло бомбер яке и няколко чисто черни аксесоара в тотално различна стилистика, положението рязко натежава. Съжаляваме, Кеша, но този моден коктейл, който си спретнала, директно влиза в графата „да не се повтаря за нищо на света”.

More from View Sofia

More All fashion