Следва

Магьосници от Оз... или Париж

Като никои други: копринените обувки на Lei Zhu

Гледайки тази изящна обувка, можем да помислим, че е направена от коса...

All fashion преди 9 години

Гледайки тази изящна обувка, можем да помислим, че е направена от коса. Всъщност нещата са много по-сложни. Германските дизайнери Никол Гойман и Кристоф Джон се обръщат към китайската култура, търсейки вдъхновение, и създават това бежово изящество, неприличащо на никое друго.

Никол и Кристоф създават колекция с екзотичното име на легендарната китайска императрица Lei Zhu от тънки копринени влакна. Нишките са наплитани около специални калъпи и са фиксирани с естествена смола, точно по примера на истинските копринени буби, които са и източникът на финия материал.

Бубите са доставени в Европа директно от ферма в китайския град Ханджоу. Никол и Кристоф собственоръчно извличат влакната директно от бубите по традиция, позната на света от преди 4000 години.

В колекцията моделите от копринени влакна се съчетават с прозрачни токове от акрил и стелки от кора на черничено дърво. Затова и тези обувки са прекалено чуплива и на практика не са предназначени за носене. След големия интерес обаче, дизайнерите обещават, че следващите им неща ще са по-практични, макар и все така фини и неповторими.





 



 



More from View Sofia

More All fashion