Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Дневниците на редакцията: Оливия Палермо с колекция обувки; Малката мис Мос за Calvin Klein; Роберто Кавали с нов проект...

След успеха на заведенията Cavalli cafés в Сен Тропе и Флоренция, италианският дизайнер избира именно Ибиса, за да разшири дейността си...

All fashion преди 9 години

Роберто Кавали с нов проект в сърцето на Ибиса

След успеха на заведенията Cavalli cafés в Сен Тропе и Флоренция, италианският дизайнер избира именно Ибиса, за да разшири дейността си. Новият проект на Кавали обединява изискан ресторант с италианска кухня и нощен клуб, заобиколени от красива тропическа градина и разположени върху 2000 квадратни метра площ.

Разбира се, едва ли има нужда да споменаваме, че мебелите, разположени в пространството са от колекцията Cavalli Home, смесвайки флорални и животински импресии, точно в стила на дизайнера.





В разцъфналата градина могат да бъдат дегустирани неповторими ястия, носещи духа на Тоскана, където между другото е и родното място на дизайнера, а през късните часове и коктейли с почерк Cavalli, които действат разпускащо в приятната обстановка. 

Оливия Палермо материализира любовта си към обувките

След като съвсем наскоро Оливия Палермо стана госпожа и свърза живота си официално с Йоханес Хюбл, тя е готова да се включи е още един съюз, който обаче, да материализира една друга нейна любов, а именно тази към обувките.

Модната икона бе поканена от италианската марка Aquazzura да сътрудничи в зъдаването на капсулна колекция за бранда, след като дълги години ги ухажва, носейки обувките им. 

Креативният директор на марката Едгардо Осорио споделя: „Тя отдавна носи наши обувки. Ние сме близки приятели и вече повече от година планираме съвместното ни сътрудничество и пускането на малка капсулна колекция, която да обединява усещането за стил на Оливия и визията на Aquazzura.“

Най-накрая това сътрудничество е факт, така че очакваме през септември да видим колекцията на Палермо за Aquazzura. Първите шест модела вече са проектирани от красавицата и чакат да бъдат сътворени. Обувките ще бъдат с цени от $599.





Малката мис Мос лице на линия джинси Calvin Klein

Спомняш ли си златните години на Кейт Мос? Когато само споменаването на името й бе достатъчно, за да извика в съзнанието ти образ на перфектна красота.

През 90-те тя беше единствена по рода си, а днес, години по-късно малката й сестра Лоти излиза на модния подиум и сякаш е на крачка от това да го превзема точно като нея. Само на 16, тя вече има своите първи изяви и със сигурност притежава потенциала да продължи невероятната магия на сестра си. 

Към настоящия момент тя се появи на снимките на рекламна кампания на джинси на Calvin Klein. Колекцията, наречена "The Re-issue Project", бе пусната в продажба от 15 юли, а идеята й е да върне на мода познатите от 70-те и 90-те години дънки с широки крачоли и високи талии.

Сесията,  в която виждаме малката Мос, 21 години след като сестра и Кейт участва в първата рекламна кампания за марката, е дело на Майкъл Аведън, внук на Ричърд Аведът, същия, който заснема една от първите кампании на бранда за джинси през 80-те години на миналия век с прохождащата тогава в тези среди Брук Шийлдс. Факт, който сам по себе си е поредното чисто доказтелство за унаследяването на таланта. 









19-годишната Кейт Мос през 1992 година в реклама за CK jeans 

Netflix създадоха сайт за аксесоари под наем



Става въпрос за нова, този път модна версия на популярния сайт за филми под наем Netflix. За сумата от $75 на месец, ще можем да избираме по три дизайнерски артикула, които да носим, докато през това време ще сме на „опашката” за други желани обекти. След като вече сме се наситили на слънчевите очила Balenciaga, например, ще можем да ги върнем и да вземем под наем някой от другите аксесоари, за които сме чакали. Платформата стартира през 2009, а в последно време има добавени 75 нови дизайнера и марки, от които да избират абонатите.

Блейк Лайвли с нова авантюра - сайт наречен Preserve



Блейк Лайвли реши да събере в едно безпогрешния си вкус, любовта към разказването на истории и своите южняшки корени и да ги вложи в най-новия си проект: онлайн магазин Preserve. Явно известната "клюкарка" обича да разнообразява заниманията си и след като се оттегли за известно време от големия екран, тя вложи голяма част от усилията си в нещо доста различно.

Блейк посвещава две години на изграждането на уеб сайта и най-накрая той е готов да стартира. Порталът е изключително интересна смесица между онлайн списание, интернет предприятие за търговия и отчасти видеоблог, а целта, която стои пред него е да събира на едно място хора от цяла Америка, които се занимават с ръчно изработени вещи, мебели, дрехи, храна, за да ги популяризира и те да получат своя шанс. Чети още >>>

More from View Sofia

More All fashion