Следва

Френска салата

Летни страсти: в анкетата ни днес - България или чужбина за лятната ваканция и защо?

След кратка обиколка из близките нам Софийски улици, анкетирахме 23-ма различни по пол и възраст души, които ни отговарят искрено на въпроса...

All About Life преди 9 години

След кратка обиколка из близките нам Софийски улици, анкетирахме 23-ма различни по пол и възраст души, които ни отговариха съвсем искрено на въпроса: Къде ще прекараш лятната си почивка – в България или в чужбина и защо? 

Петя, 35

Предпочитам чужбина, защото има много пусти, съхранени плажове, спокойно е. Иначе и тук ми харесва, безспорно, но е трудно, даже невъзможно да намериш неполазено от хиляди хора място, място, на което да не ти се качват на главата. Това е, което ми липсва у нас и заради което бягаме навън с трите ми деца и съпруга ми.

Калоян, 25
Лично аз бих искал да прекарам почивката си в чужбина, защото съм ходил и много ми харесва. Във Франция имам познат, управител на винарна и веднага бих тръгнал натам. Ходи ми се и по по-екзотични дестинации, като Памир, например, но това ще е по-нататък.

Силвия, 24
В България, вероятно ще намина и до Гърция за седмица, не сме решили още точно къде с компанията ми. 

Надежда, 36
Аз ще почивам тук, в България, защото съм с две деца и ми е по-лесно.

Юлия, 26
В България вече бях по-рано това лято и съм много разочарована. За пореден път. Не може да чакаш 2 часа да те обслужат на популярен плаж като Шкорпиловци. А и непрестанното викане Стоянеее, Иванеее по плажа по 
тия деца, все едно са овце, направо ме побърква. Няма да повторя, поне този сезон. В чужбина подобно нещо няма.

Илияна, 44
И на двете места. С времето се научих, че всяко нещо има своето очарование и стига да поискаш да видиш хубавите му страни - можеш. Определено обичам да ходя на море през лятото, а алтернативите са най-общо две - по българското Черноморие и в Гърция. Аз правя и двете - през юли у нас, например във Варна /надявам се този град да има шанс със следващите си градоначалници, просто не е истина колко е съсипан в момента и това няма общо със стихиите/, а през ранния септември - в Гърция. Ако ми е широко около врата - на Корфу или Миконос, ако не съм
заслужила толкова много - на Тасос!

Маргарита, 23
В София, работейки, иначе много биха ми харесали и двата варианта – и Българското черноморие и чужбина.

Иван, 29 
Аз съм фен на къмпингите и по традиция си ходя на Градина всяка година. Миналата година бях и в Гърция и определено ми беше приятно, за това ако имам финансовата възможност ще отида и там.

Валерия, 22 
В момента обмислям – или България или Гърция, но повече ми се иска да е Гърция. Всичко зависи от финанси, време и организация. Обичам черноморието, но се изкушавам да направя малко промяна и да поплувам в чуждо море.

Христо, 22 
Моята лятна почивка ще протече по реките и езерата навсякъде из България. Аз съм заклет мухар и постоянно обикалям да ловя риба. Естествено, има и много интересни места извън страната, където не бих отказал да ловя, но като цяло България ми е любима и напълно достатъчна.

Ива, 21
Първо ще отида за малко до нашето си черноморие, да се забавляваме и да пийваме ром със сок от ябълка с приятели. След това отивам директно към Сан Франциско или пък L.A., не знам кое ще е първо. После ще залагам във Вегас, ще видя Grand Canyon и за финал на американското ми пътуване – отивам на Хаваите! Като се върна в София ще посетя някои арт събития и след това заминавам към Тасос в Гърция за още малко лято.

Кристиана, 23
В България, с приятели ходим от години на Приморско.

Виктория, 23
Вече бяхме на черноморието веднъж, затова или в Гърция или някъде на планина.

Мартина, 19
В България, на Градина, всяка година! В последните няколко се събираме там с приятели, дори да не сме се уговаряли стриктно.

Диана, 34
За лятната си почивка предпочитам морето, и то не на българското Черноморие. Имам нужда за известно време да се откъсна от всичко познато, да попадна дори в друга звукова среда, в друга реалност, да не разбирам какво си говорят хората около мен, да остана на саме със себе си. Харесва ми идеята за приключение, за преживяване близко, до това на местните хора. Обичам острови, пустош, маслинови дръвчета и кристално чиста вода. 

Ангелина, 20 
Ще почивам в Ибиса, Испания. Винаги съм искала да посетя този остров на изкушенията и силната музика, в който всичко е възможно. Нещо като dreamland. Нямам търпение да попадна в магията на това място и смятам че почивката ми ще си заслужава напълно. Като се върна, обаче, със сигурност ще отделя поне 2-3 дни и на нашето черноморие.

Виктория, 28
За първи път в живота ми ще ходя на палатка, естествено заради мъж. Страшно против съм всичките малки летящи, пълзящи и хапещи буболечки около мен и най-вече условията „No bath day today”. Правя това голямо изключение, за да си запазя правото да избере следващите 3 дестинации за почивка, а и накрая да спре да ми се повтаря: „Винаги на твоето става”!

Галин, 28 години
Тази година ще почивам на остров Тасос, защото водата е кристално чиста, плажа е с фин пясък, обожавам морската им кухня и там наистина ще усетя лятото, което тази година ми се губи тук!

Ели, 34 години
Със семейството ми тази година ще почиваме в Доминиканската република в град Пунта Кана. Момиченцето ми е на 1 година и 4 месеца и вече може да пътува с нас. Миналата година беше много малка и пропуснахме морето. За тази решихме, че първото й море ще е нещо по-екзотично.

Георги, 35 години
Всяка година ходя на Свети Влас и тази година също няма да пропусна. Имам си мое място, където се чувствам, като у дома си. Събираме се по мъжки за по няколко дни. Е, после и приятелките идват!

 
Миглена, 28
С годеникът ми ще пообиколим из планините и до морето преди сватбата ни, нещо като предварително сватбено пътешествие, после ще пътувам до Швеция.

Диляна, 26
Приключих с морето още през юни. Бяхме със съпруга ми на родното черноморие, тъй като след няколко седмици ми предстои да раждам и пътуването надалеч се оказа непрепоръчително за моето състояние.

Пламена, 26
Вече бях на море в Гърция в началото на юни и определено си взех дозата спокойствие, от която имах нужда. След средата на август планирам няколко разтърсващи вечери с компанията на родното черноморие, преди да продължим с приятеля ми отново към близката и по-богата на море южна съседка. Къмпингът, в който сме влюбени, Thalatta Camp, е сред любимите ми летни дестинации и ще отида там поне още веднъж това лято.

Пола, 22

За лятната си почивка се насочвам на изток към Бургаския залив и, по-точно, Созопол. Все още намирам искрици вълшебство на това старинно местенце, скрити са, но сякаш в това им е чарът. Докато има хора, с които да ги споделям, ще се връщам с нетърпение всеки път. А ароматът на смокинови дръвчета, примесен с джазови ритми от съседния лайв клуб, е удоволствие за душата. Чужбина ще почака.


А ТИ КЪДЕ ЩЕ ПРЕКАРАШ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА? Интересно ни е и твоето мнение, което можеш да дадеш в коментарната форма по-долу...

 

 

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.