Следва

Trend report - неопренът, от морска мания до фешън мания

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Тя е превърнала личния стил в работа. Това изисква кански усилия, нищо, че...

All fashion преди 9 години

Стилна докрай, с известни изключения

Тя е превърнала личния стил в работа. Това изисква кански усилия, нищо, че изглежда просто и супер забавно. Мирослава Дума, руското тъмнокосо миньонче, е във всяка поредица стрийт стайл кадри, лети някак като небрежна птица от модна столица до модна столица, вечно в топ-тенденциите и прочие, даже до известна степен е скучно модно праволинейна, бихме казали. Тя се опитваше да е безупречна, по неин си критерий, дори по време на скорошната си бременност. И няма лошо, ако не се стараеше толкова, да допуска и грешки. В днешния ни негативен разбор обаче, много близка по време нейна поява на дефиле на Шанел ни раздразни и накара да се замислим дали е толкова перфектна колкото се старае тази богата руска мацка.

Съчетанието, както вероятно ще се убедите, напомня на стилистичния избор на нервна, но претенциозна домакиня, отегчена и жадуваща за цвят, но без усещане за цвят. Дума се старае от години, спор няма.

Понякога обаче късметът явно изиграва и най-трудолюбивите. Защото този път той определено й е изневерил. И резултатът е неопределимо наметало, гофрирано като странен машинен елемент, с няколко ярки цвята и задушаващо висока яка, плюс синя риза и тесни дънки отдолу му. Кофти дреха, просто. Накачурена върху дразнещата претенция на рускинята, тя просто става още по-кофти.

Представители на Федерацията на Нациите шокират с уникалeн кич, маскиран като преобразования


Шотландия


Шотландия


Британски Вирджински острови


Тонга


Сейнт Лусия


Уелс

Обикновено сме свикнали униформата като понятие да се асоциира с нещо скучно. Независимо кой е дизайнерът й. И какво е предназначението. През изминалата седмица на събирането по повод игрите, провеждащи се на 4 години от Федерацията на Нациите в Лондон обаче, не можем да си изкривим душата, че бяхме впечатлени от униформите на някои от участващите нации. Дотолкова впечатлени, че се усмихвахме няколко часа след това, като си припомнехме техните визии.

Преди около месец за първи път Швейцария например обявява как ще са облечени представителите й на събитието. След анонса буйна кръв закипява във вените на смелия швейцарец и като резултат се появява петиция с молба безумният аутфит да отпадне. Уви, не само, че не отпада, ами и е гордо демонстриран, без разлика от пол. Всички са с полички и толкоз!

Дотук приемливо, все пак националната носия на държавата е обвързана пряко с прословутата пола от шотландско каре. Но бедните им предци едва ли биха могли да си я представят като одеяло за пикник с преобладаващо розово и декорирана с ярко синя риза. Чорапите с цвят горчица изобщо нямат нужда от коментар, те сами говорят за себе си.

На австралийците пък им липсва само един космически кораб "Ентърпрайз" и са готови за излитане. Капитан Спок се клонира многократно и трябва да признаем, понеже друго не остава, че пост-апокалисисът от Стар Трек се е пренесъл в ателието, в което тези смели идеи за облекло са се родили.

Представителите на остров Кук залагат на цветя, цветя, цветя. Едни в косите, други в роклите. Изобщо много цветна картинка в зелено. Като добре заформено блато с тук там бели листенца на повърхността.

Остров Тонга също не пропуска да отбележи точка. Чувалоподобна обвивка, криеща под себе си стоманено синя пола, кафяви груби сандали, бяла риза и футболна тениска на Celtics е облечена от... мъж. И да сме наясно, всичко това само върху един човек. Разпределено някак си.

Коментарите относно облеклата на участниците не стихват. Дизайнери опитват да защитят позициите си, макар че при такова дефиле едва ли има много какво да се добави. Освен може би купа с пуканки, в случай на по-задълбочен оглед.

Цар Мидас е прегърнал и Рита Ора









Спомняме ли си добре песента на Florence and The Maschine, в която се споменаваше за цар Мидас, който превръщал всичко, до което се докоснел в злато. Май още една певица я е хванала златната треска и се е преобразила от глава до пети. Сериозно, не е пропуснала дори косата. Нищо, че годините, които минаха откакто броката тук там бе на мода са много. Рита Ора е "светнала" пред своите швейцарски фенове в този аутфит преди седмица. А на нас ни е чудно какво ли се е въртяло в главата на стилистите й, когато са избирали тази "бляскава" визия за нея.

Марая Кери - истински герой...





... което е категорично вярно, стига само да погледнем снимките от последната й публична изява на червения килим по случай премиерата на филма "Херкулес". Доста геройство се изисква, за да се побереш в тази стегната рокля и тези Лубутен обувки, които очевидно са направени за по-грацилни госпожици и госпожи. Но Марая Кери смело стъпва с помощта на здрав бодигард, и дори се закичва с целувка от Дуейн Джонсън, самият Херкулес. Чудим се, имаше ли заложби талантливото миньонче да не удари модното дъно, когато започваше кариерата си. Но спомените са мъгляви, много далечни и недостатъчно фундаментални.

Кристен Стюарт и поддръжката на прическа





Неотдавна нашумяла покрай вампирския филм, актрисата се появи с нова прическа, за която писахме. Идеята като цяло е свежа, изключвайки безумно големите корени, оставени очевидно нарочно. И дължината, боядисана в огромен контраст с тях. И все пак и това би могло да бъде приемливо, ако Кирстен не беше занемарила вида си дотолкова, че да стане наистина трудно разпознаваема, в случая на летището в Лос Анджелис.

Добре, че е яркото оранжево, единият от двата водещи цвята в косата й, че да бъде добре засечена от папарак. Вярно, че полетите със самолет са изтощителни и не са най-приятното нещо за имиджа, но сплъстената коса не прави нещата по-хубави. Виждали сме немалко известни личности, засичани на летища с много добра визия, въпреки няколкото часа, прекарани във въздуха. А и това май не е съвсем първата й подобна проява. До този извод стигнахме, след като си припомнихме някои по-стари нейни визии. Дали да не заложи на нещо по-лесно за поддръжка?







 

More All fashion