Следва

Онлайн зареждане - Портмонета. 12 елитни екземпляра

Оскар де ла Рента с мащабна изложба в музея на Джордж Буш

Пространството на музея е изпълнено с манекени в разкошни вечерни рокли и всекидневни костюми, създадени от 1967 година до сега...

All fashion преди 9 години

В президентският музей на Джордж Буш в Далас се откри изложба посветена на творчеството на Оскар де ла Рента. Пространството на музея е изпълнено с манекени в разкошни вечерни рокли и всекидневни костюми, създадени от 1967 година до сега.

„Oscar de la Renta: Five Decades of Style” е най-мащабната изложба за музея, който работи едва от една година. Изложбата посреща с видео, в което Лора Буш говори за любовта на дизайнера към жените, видимо от дрехите, които създава. Неговите арисократични тоалети са сред най-препочитаните от звездите на Холивуд за бляскави събития, а някои от знаменитите му клиентки са Мегън Фокс, Бионсе, Ан Хатауей, Пенелопе Круз и Скарлет Йохансон.

Наричан е „дизайнерът на американските първи дами“, прозвище, което получава, защото се грижи за тоалетите на президентшите от Джаки Кенеди до Мишел Обама. В ретроспективата освен вечерни рокли са показани и 14 костюма създадени специално за Първите дами – Лора Буш, Хилари Клинтън и Нанси Рейгън.

Изложбата е открита за посещение до 5-ти октомври.















More All fashion