Следва

Ще бъде 12 часа, 38 минути и 0 секунди

Марио Тестино - Увековечителят

Най-лъчезарният! Марио Тестино се ражда в семейството на италианец и ирландка, и е най-големият от общо седемте им деца. Годината...

All About Life преди 15 години

Най-лъчезарният! Марио Тестино се ражда в семейството на италианец и ирландка, и е най-големият от общо седемте им деца. Годината е 1954, а мястото - Лима, Перу.На двадесет и две години разбира доста от икономика и политически науки, но решава да се занимава с фотография и тръгва към Лондон.Печели първите си пари с тестови снимки на начинаещи модели и купува фотографско осветление на кредит. Техниката на снимане е силният коз на перуанския фотограф, както казва индустрията "той рисува със светлината".Позволява си да каже "чао" на супер скъпите супер модели като Линда Еванджелиста и Наоми Кембъл и вкарва в модата новите лица - Кейт Мос, Стела Тенант и още няколко вълшебни британки.

Брад Пит и Анджелина ДжолиТестино снима много звезди - Ким Бейсинджър, Камерън Диаз, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс, Мег Раян, Катрин Зита-Джоунс, Лиз Хърли, Маргарет Тачър, но сред най-забележителните му работи е черно-бялата фотография на покойната вече Лейди Даяна за Vanity fair от 1997 година. Официален фотограф е на Британската Кралска фамилия.Работи по рекламните кампании на Burberry, Gucci, Michael Kors, Estee Lauder, Valentino и Versace.

Докато снима кампания на Versace с Мадона, работата на Марио Тестино толкова се харесва на великия дизайнер, че той нарочно подписва рекламните материали с името на фотографа. Оттогава Марио е още по-зает, а известни личности плащат хиляди дори само да седнат до него на обществени събития.

More from View Sofia

More All About Life