Следва

Апартаментът

Паоло Роверси - Художникът зад обектива

Паоло Роверси е роден в Равена, Италия, през 1947 година. Интересът му към фотографията се запалва след семейна...

All About Life преди 15 години

Стартът:
Паоло Роверси
е роден в Равена, Италия, през 1947 година. Интересът му към фотографията пламва след семейна почивка във Испания. Веднага след като се връща вкъщи, Паоло намира удобно тъмно помещение и започват да проявява снимките от своито черно-бели филми, тогава е на 17 години.



Срещата:
На около двадесет години Паоло се запознава с професионалния фотограф Невио Натали и се учи от него дълго време. На 23 години става кореспондент на Асошиейтед Прес и отваря собствено студио за портретна фотография в родния си град. Клиенти са местните известни личности и техните семейства.



Срещата II:
През 1971 година среща известния арт директор на Еlle, Питър Нап, който го кани в Париж. Италианецът отива две години по-късно и никога не се връща. Започва работа като репортажен фотограф. Това, което силно го вълнува по онова време е точно събитийното отразяване, много по-късно открива албумите на Хелмут Нютън, Ървин Пен, Ги Бурден и Ричард Аведън и започва да мисли в модна посока.





Британският фотограф Лорънс Сакмън взема младия Роверси за асистент през 1974 година. Характерът на професионалиста е тежък, предишните му ученици се задържат не повече от две седмици, Роверси остава 9 месеца.
Урокът: „Камерата и стативът трябва да са стабилни, но очите и въображението – фриволни.”



Паоло тръгва в модната ниша със снимки за Elle и Depeche Mode, но истинският първоначален успех е с основна фотосесия за списание Marie Claire. Кампанията на Dior продукти за красота му донася още широка разпознаваемост през 1980 година. В същата година той започва да снима в полароиден формат, което по-късно ще се превърне в Roversi trademark.



Наталия Водянова





Снима сесии за Vogue (италианско, американско, английско и френско издание) , L’Uomo Vogue, Arena Homme +, ID, W Magazine, New York Times Magazine, Vanity Fair.



Реклами за Giorgio Armani, Comme des Garçons, Christian Dior, Alberta Ferretti, Romeo Gigli, Givenchy, Krizia, Valentino, Yves Saint Laurent, Yohji Yamamoto, Mulberry, Kenzo, Dunhill, Hermès, Louis Vuitton, Clarins, Lanvin.

Телевизионни реклами за Chanel, Evian, Kenzo, Galeries Lafayette & Lancôme.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.