Следва

MFW: Дефилетата - Costume National пролет/лято 2015

MFW: Дефилетата - Ermanno Scervino пролет/лято 2015

Пролетно-лятната колекция 2015 на Ermanno Scervino, ни препрати не веднъж, или два пъти към 50-те...

All fashion преди 9 години

Пролетно-лятната колекция 2015 на Ermanno Scervino, ни препрати не веднъж, или два пъти към 50-те. Но, очаквано, или не, внушението не носеше познатата баналност и досадност, а ни донесе романтика, свежест и ванилово настроение.

Визиите, характерни до болка за Scervino, се характеризираха с нестихваща женственост и елегантност, премерена до последния детайл. Бюстиетата без презрамки, съчетани с прави поли, отстъпваха място на кокетния обем на точно необходимите места. Не отсъстваха и wrap особености при полите, а заигравката с къдри и 3D флорални елементи, така и не ни омръзна. Те присъстваха по кукленските палта, якетата, полите, шортите и дори по ризите. Носталгичната и фина дантела в млечно бяло по роклите, плавно премина в палта от тежко матово макраме.

Палитрата от цветове, не беше особено богата, но пък бе отлична във всичко най-необходимо: тревисто зелено, млечно бяло, светло синьо, пясъчно и прокрадващо се черно.

Първоначалното ни ретро-романтично настроение, се разклати в дързък сексапил, след появата на неочакваните акценти от питон към края на ревюто. Под формата на нескромно палто и обгръщаща плътно тялото рокля, екзотичните препратки на Scervino, затвърдиха мнението ни за майсторство му и непресъхващия извор на вдъхновение, от който искаме да видим още много.

More All fashion