Следва

Ръкавели за градски момчета

MFW: Дефилетата - Bottega Veneta пролет/лято 2015

Елегантност без натягане, приглушен сексапил и деликатно присъствие, каквото само една интелигентна жена може да остави – така се отпечата в мислите ни работата на Томас Майер...

All fashion преди 9 години

Елегантност без натягане, приглушен сексапил и деликатно присъствие, каквото само една интелигентна жена може да остави – така се отпечата в мислите ни работата на Томас Майер. Считан от модените експерти за един от малкото дизайнери, успели да влязат под кожата на жената от 21-ви век, (другият е Албер Елбаз), Томас Майер създава колекцията на Bottega Veneta с много мисъл, стил, и за наша радост без да се осланя на вихрушката около 70те.

Роклите са със спокоен силует и от семпли материи – платно, върху, което са посипани блестящи пайети, дискретно напомнящи за себе си при плавното движение на моделите. Майер разказва, че е черпил вдъхновение от танцуващото женско тяло, неговата грация, поза и екзерсиси. Балетната тема е интерпретирана в пастелно розово, светъл беж, бледо синьо, сиво и черно, и е по-скоро асоциациия отколкото директно пренесена в колекцията. Силуетите са изключително спокойни, сякаш постигнати небрежно и с лекота. Едно от най-добрите представяния в Милано – лукс, струящ отвътре на дрехата, от нейната направа и деликатност.

More All fashion