Следва

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 24 Ciccione Гурко

БНТ2 събира доброволци за почистване на Панчаревското езеро

БНТ2 стартира кампания за почистване на Панчаревското езеро от натрупани през...

All About Life преди 9 години

БНТ2 стартира кампания за почистване на Панчаревското езеро от натрупани през годините битови боклуци. Медията призовава всички свои зрители да се включат в доброволческата акция в последния уикенд на октомври /25 и 26 октомври/.

След излъчени репортажи, които показват как боклуци завладяват езерото, целта е те да бъдат изчистени, тъй като го заплашват от изчезване. През последните години този проблем се задълбочава, но институциите полагат все по-малко усилия за разрешаването му. Водният басейн постепенно се затлачва и губи обема си.

„Ако не се вземат мерки, в скоро време можем дори да се лишим от този оазис край София. Като обществена медия БНТ2 повдига тревожния въпрос и очакваме в края на октомври достатъчно хора да дойдат и на място да помогнат за изчистването на Панчаревското езеро”, заяви репортерът на БНТ2 и инициатор на кампанията Карина Караньотова.



За участниците ще бъдат осигурени чували и ръкавици за събиране на боклуците.

Включете се в кампанията на БНТ2 за спасяване на Панчаревското езеро!


 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.