Следва

Кара Делевин отново гола. Този път за Allure Magazine

Paris Fashion Week: Chanel Пролет/Лято 2015

Днес, 30 септември, Седмицата на модата в Париж приюти своето любимо дете - Chanel, с...

All fashion преди 9 години

Днес, 30 септември, Седмицата на модата в Париж приюти своето любимо дете - Chanel, с неговото ревю Пролет/Лято 2015. Сияние на злато и тържество на чистия цвят, но страшно много смесен, преливащ и съчетан - прийомът на Карл Лагерфелд за новите тоалети, тези на бъдещия сезон, е все същия стар, но винаги нов - преповторка на вече видяното така, сякаш никога преди не си го виждал.



Този път дизайнерът не разхожда момичетата си из гигантски, потопен в логата на марката магазин, а ги води на демонстрация: финалните излизания на импровизирания подиум, съграден на реална улица в Париж, включваха транспаранти и мегафони, а подиумът успешно мимикрираше в улица, каквато всъщност е. За какво и против какво демонстрираха моделите начело с Лагерфелд, не се оказа сложно за отгатване - надписите на плакатите гласяха: Make fashion not war ("Правете мода, а не война") и Women's rights are more than allright ("Правата на жените са повече от нормално нещо").



Отмествайки поглед от социалния момент и фиксирайки го върху колекцията, виждаме, че креативният директор на марката продължава да изследва и деконструира класическия туиден костюм. Този сезон мислите на Лагерфелд са насочени към деловия стил, на когото помагат да не доскучее болезнено елементи от всякакъв вид палава естетика - от ученическата през моряшката до клоунската.

Колекция, към която тепърва започваме да се връщаме, току що видели я, защото толкова много детайли и толкова много детайлна смелост не могат, а и не бива, да се смелят наведнъж.

More All fashion