Следва

Стил урок на седмицата: Холивудски блясък в града

Ексклузивно: Йон Ломан, авторът на H&M Conscious Denim, премиерно във View Sofia

На 2 октомври излиза красивата и щадяща природата колекция на H&M Conscious Denim, за която...

All fashion преди 9 години

На 2 октомври, т.е. днес, излиза красивата и щадяща природата колекция на H&M Conscious Denim, за която вече ви споменахме, и която с повече от нетърпение очаквахме и по нашите магазини. Вече не броим оставащите часове, защото колекцията е тук. А ги брояхме до тази сутрин, защото, както може би сте забелязали, едва ли има друга тенденция за сезона, която да сме заобичали по-силно от денима. Conscious Denim колекцията включва всички най-фантастични модели, които можем да си представим, направо излезли от дънковото царство в най-любимите кройки. Ние лично с изгарящо нетърпение очакваме да обуем дългия гащеризон, който стана наш по-рано днес в магазина H&M на Витошка, точно в момента, в който Conscious Denim дебютира по света и у нас.

Вярваме, че и вашето внимание е фокусирано върху тази екологично-модна кауза и въплатилата я чудесна колекция, и като още един горещ тийзър, успоредно с премиерата, ви представяме екслузивно интервю на дизайнера на колекцията Йон Ломан, специално за View Sofia:

Йон Ломан

V.S.: Здравей, Йон. Много харесваме колекцията, поздравления! Интересно ни е да разберем, има ли и каква е разликата между обикновените деним платове и тези, които сте използвали за H&M Conscious колекцията? Има ли някакви особености, които да ги различават съществено?
Йон: Относно работата с платовете, трябваше да доразвием и дори да създадем нови такива, за да достигнем същото ниво на качество като другите ни платове. Например, рециклираните памучни влакна, които заради механичното раздробяване, на което са подложени, се получават с по-малка дължина от обикновено и ги смесваме със суров памук, за да добием желания плат. Но при обикновените деним платове, процесът изобщо не е толкова ограничаващ. Бих казал, че целият този сложен процес придава особен характер на плата. Когато обаче говорим за светли и меки платове, предизвикателството се увеличава значително. За да получим желания резултат, съчетаващ желанието ни за креативност и екологичност, използвахме и рециклиран, и органичен памук, както и други екологично целесъобразни платове. Но когато работим не само с органичен памук, а и с рециклиран полиестер, имаме пълната свобода за дизайн и изработка. Като цяло качеството на органичните памучни влакна дават възможност за изработка на какъвто плат желаем.



V.S.: Ти си моден човек, най-вдъхновяващото в тази толкова интересна, всеобхватна и нелесна тема?
Йон: Точно това, че обхваща голям брой хора. Такива от различни култури, възраст и размери. Всички те са свързани с модата и точно това е вдъхновяващото. Тя помага да се впишеш в дадена група, или пък наистина да се откроиш. Няма значение дали си фешъниста, или пък човек, който изобщо не обича да пазарува, дрехите са част от живота ти и това, което избираш, показва до голяма степен какъв си.

V.S.: Освен до отговорността към околната среда, което не бива да се подценява, разбира се, коя е следващата голяма крачка за H&M CD Collection за тази година?
Йон: Монохромна визия в тъмно синьо, както и наслояване на различни текстури в тонове на индигото.

V.S.: Кажи ни за дрехите с висока талия този сезон, още ли са must have?
Йон: Да, високата талия все още е изключително важна за сезона.



V.S.: Деним върху деним? За всеки?
Йон: Всъщност мисля, че повечето от нас биха могли да накарат визия като тази да заработи, но все пак се изисква малко кураж. Най-лесно за съчетание е, ако се купи от самото начало сет, който си пасва по цвят и нюанс.

V.S.: Твоят личен фаворит от колекцията?
Йон: Трудно ми е да избера, но много харесвам френското работническо яке от мъжката линия. Знам, че якето ще избледнее красиво с времето.



V.S.: Би ли ни споделил трите супер модерни нюанса деним, които определено трябва да пробваме тази есен?
Йон: Тъмни интензивни червени и сини нюанси, като тези от Conscious Denim колекцията. Деветдесетарски нюанси, леки и с пясъчна текстура. Идеални са за носене скъсени или навити. Синьо-черни. Тъмни тонове, които са между тези цветове. Перфектни са за skinny модели.











V.S.: Благодарим ти, Йон, беше удоволствие!
Йон: И за мен!

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.