Пет съвета за начинаещи дизайнери от Лулу Кенеди

Преди петнадесет години евтини помещения под наем и големи складови площи в Източен Лондон привличат вълна от млади креативни творци...

Преди петнадесет години евтини помещения под наем и големи складови площи в Източен Лондон привличат вълна от млади креативни творци, които правят така, че с днешна дата мястото да се превърне в истински културен център и развъдник на дизайнерски таланти.

В основата на тази трансформацията е Лулу Кенеди. Нейната нестопанска организация Fashion East изиграва основна роля в израстването на някои от най-обещаващите млади модни дизайнери в района, като JW Anderson, Роксанда Илинчич и Джонатан Саундърс, а инициативата й привлича спонсорства от Topshop и Greater London, които с удоволствие избират да предоставят на избраните таланти покровителство, стипендия, както и място и производствени ресурси, за да организират собствено модно шоу на London Fashion Week. Така "феята-кръстница" на модата, както я наричат някои, създава репутация на Източен Лондон като на световен център за израстване на млади таланти с перспективно бъдеще и комерсиална възможност.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.