Следва

Приятел под ръка

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Пищна и цветна е модната история в последния брой на австралийското издание Sunday Times Magazine. Главно действащо лице...

All fashion преди 9 години

Ейми Финлейсън за Sunday Times Magazine

Пищна и цветна е модната история в последния брой на австралийското издание Sunday Times Magazine. Главно действащо лице във „флоралното парти” е австралийският модел Ейми Финлейсън, който дели короната със свръх напорист отбор от цветя във всички нюанси на дъгата и сякаш леко натрапчиво отвлича почти цялото ни внимание.



Пастелните одежди съвсем се загубват в компанията на ярките китки и потъват в акварелния розов фон, игривите етно елементи пък идват в повече на цялата картинка, а намесата на червената дантела ни е съвсем нелогична. В общи линии, полученият микс от нюанси, огледални повърхности, висящи гирлянди и червени рози със специални умения в авиаторската сфера не ни вдъхновява, не.











Най-скъпият аромат?



Преди броени дни иконичният лондонски магазин Harrods откри чисто новия си парфюмериен салон и, за да отпразнува подобаващо събитието, представи един особено специален аромат или, по-точно, най-скъпия такъв. Зад това така екстравагантно твърдение стои силуетът на леко кичозна кристална бутилка, „облечена” в 24-каратова златна мрежа и точно 2,000 диаманта. Короната, влизаща в пищната роля на капачка, е посветена на Кралица Виктория, а лъвът, заемащ почти цялата долна част, е инкрустиран с два жълти диаманта и един изключително рядък розов представител. С две думи – свръх разточително, а какъв е ароматът сякаш въобще не е от значение. Знаем само, че носи името „No1 Passant Guardant” и е създаден от британския парфюмерист Клайв Кристиан специално за Harrods. Знаем и цената му, разбира се, а тя е умопомрачителните 228 580$.

Неузнаваемата Блейк Лайвли



Странна промяна в чертите на Блейк Лайвли забелязваме на ноемврийската корица на австралийския Vogue. Фотошопът не знае граници – учудващо редакторите са решили, че младата звезда се нуждае от решително подобрение и са впрегнали всички сили за разхубавяване на актрисата.

Бъдещата майка анонсира бременността си в бляскав тоалет от Chanel, но лицето й е почти неузнаваемо, безжизнено и леко деформирано в долната част. Добре, че името й стои на корицата, за да я познаем.

Лейди Гага, отново !?



Напоследък Лейди Гага ни забавлява много, но не с творческата си страна от височината на сцената, а със стилистичните си избори – цяла поредица неудачи за чудо и приказ. Както в този случай, в който е уловена по улиците на Берлин, докато в смешно-трагичен вид разхожда кучето си. Смешно, заради поразителната прилика между собственик и домашен любимец, и тъжно, поради медийната тиражираност на подобни образи. Използваме случая, за да ти напомним – Не, така не е ОК да излизаш на улицата!

Синьо недоразумение от Miu Miu



Едно от модните престъпления, които няма как да простим на Miu Miu тази седмица, е това "творение" на марката на респектиращата стойност от 2295 паунда. И, ако си мислиш, че може би облечено това синьо недоразумение стои по-добре, то е нужно да видиш само веднъж снимката по-долу, за да се убедиш в обратното.



Сериозно. Някой трябва да ни обясни това, защото от дни се чудим кой би платил цената му, за да го има?



Ако все пак се намери такъв човек, съветваме го да стилизира дрехата по начина, по който тя бе преставена на модните подиуми. Къде-къде по-приемлив вариант от този, който хората, които се занимават с "Как да го носим" раздела на Net-A-Porter са предложили, явно преди да изпият още сутрешното си кафе. И ние сутрешно ги молим за малко по-сериозно отношение, защото понякога не, че не подкрепяме дизайнерския опит за излизане извън рамките, но някак не е на „ура” смелостта, която е проявена от стилистите на онлайн магазина тук.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.