Следва

Пикантна супа от тиква

Фотографи от България потеглят на дълга фотографска експедиция в Куба

Те ще заснемат лицата на многоликата Куба в 7 от общо 15те й провинции. А това означава, че...

All About Life преди 9 години

Те ще заснемат лицата на многоликата Куба в 7 от общо 15те й провинции. А това означава, че ще изминат над 1200 км. Фотографите тръгват с мисия – да направят спиращи дъха снимки, които да покажат истинското лице на Куба, а не само това, което сме свикнали да гледаме във филмите. Романтична и очарователна или сурова и бедна е всъщност страната на Фидел Кастро? Наистина ли по улиците на Хавана всички танцуват, пеят и пушат пури или се шири бедност и недоимък? Отговорите на тези въпроси ще донесат снимките на 10-мата фотографи, които заминават на фотографска си експедиция на 15 ноември 2014. Те ще се върнат на 26 ноември и ще направят фотографска изложба със снимките от експедицията.

Фотографите ще прекарат 4 дни в столицата Хавана, а след това ще се отправят на фотографско пътуване назад във времето към Тринидад. Това е градът-музей на колониалната епоха в Куба. Ще снимат в Сиенфуегос и Пинар дел Рио. Ще уловят изгревите и залезите на плажа в Анкон – един от най- красивите карибски плажове. Ще снимат уникалните скални образования във Винялес. Винялес е долина, известна с причудливите си геоморфологични образувания, наречени „моготес”. На височина достигат до няколкостотин метра. Това са уникални, изключително рядко срещани пейзажи, сравними само с тези на Малайския полуостров и Китай.

Фотографите ще се потопят в дивата природа на Куба в националния парк Сороа, където ще правят Wildlife фотографии на типичните за Куба прозрачни гущери – отворен учебник по зоология. Накрая ще заснемат шоуто на Кабарето Тропикана - най-емблематичния спектакъл в Куба. Сцената е построена на открито сред природата – танци, музика и латино ритми в тропика. Истински „Рай под звездите“, наричан още карибския „Мулен Руж“, в който ги очакват известните с красотата си кубински балерини.























Всъщност всеки любител или професионален фотограф може да се включи в експедицията. Повече информация тук>>>


 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.