Големите любовни истории: Уилям и Патриша Бъкли

Те се обръщаха с мили имена един към друг до края на живота си, който за тях приключи почти едновременно, сякаш Уилям Ф. Бъкли младши не можеше да продължи без Патриша...

Те се обръщаха с мили имена един към друг до края на живота си, който за тях приключи почти едновременно (бел.ред. през април 2007 година умира тя, а той - през февруари 2008 година), сякаш Уилям Ф. Бъкли младши, известен като основател и движеща интелектуална сила на модерното консервативно движение и на списание National Review, не можеше да продължи без Патриша, не по-малко упоритата социална лъвица, за която се беше оженил 57 години по-рано.

Двамата били в такъв страхотен синхрон умствено, морално, политически и романтично, че Кисинджър не пести думите си и казва: "Тяхната е една от най-великите любовни истории на нашето време. Комбинацията между Пат и Бил доведе до двоична реакция, която може би само ядрен физик може да обясни”. Един от най-ясните признаци за дълбочината на тяхната привързаност е фактът, че всеки нарича другия с един и същ псевдоним, „патенце” през целия им дълъг съвместен живот.

Пат Бъкли умира на 15 април 2007 година, на 80-годишна възраст, от септично отравяне следствие на съдова операция на левия крак. Нейното възпоменание е организрано от тяхното единствено дете - Кристофър Бъкли, който е писател. На възпоменанието дъщерята на Кристофър, Кейтлин, припомня уроците, които баба й и е давала: "Когато бях на седем или осем, тя ме научи на изкуството на въздушната целувка, казвайки ми, че това ще бъде от съществено значение за мен някой ден, когато се преместя в Ню Йорк.”

Коментари: 1

M
Mili Vanili (2014/10/31 / 14:13)
Много добре, чакам продължението с кеф!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.