Следва

Уроци по здраве: Мигрената и какво още не сме пробвали срещу нея

AVON с дарение за първия кризисен център в Димитровград за жени и деца, жертви на домашното насилие

AVON България дари 50 000 лв. на „Алианс за защита от насилие, основано на пола“ за...

All About Life преди 9 години

AVON България дари 50 000 лв. на „Алианс за защита от насилие, основано на пола“ за новооткрития кризисен център в Димитровград за жени и деца, жертви на домашно насилие. Със средствата, набрани от продажба на благотворителни продукти от синята серия в рамките на кампанията “Говори открито срещу домашното насилие”, ще бъде подпомогнато стартирането на дейността на центъра – обзавеждане и осигуряване на професионална помощ от психолози и юристи. Вече четвърта година кампанията на AVON „Говори открито“ има за цел да привлече вниманието към проблема домашно насилие, който често остава премълчан и скрит зад стените на дома.

„Страхът и срамът са основните причини да не можем да говорим открито за домашното насилие. Така проблемът остава в периферията на общественото внимание, а всъщност всяка четвърта жена у нас е жертва на тормоз. Ние от AVON се надяваме с направеното дарение и кампанията „Говори открито“ да допринесем не само за по-добрата грижа за жертвите, но и да им дадем смелост да потърсят помощ, защото не са сами”. С тези думи Юлия Златанова, специалист PR и реклама на AVON за България, Албания и Македония, официално връчи дарението на Петя Петрова - управител на „Български център за джендър изследвания”, клон Хасково, член на Алианса.

Въпреки официалното откриване на сградата на новия кризисен център в Димитровград през октомври, той все още очаква финансиране и не е стартирал дейност. С капацитет за настаняването на общо 12 човека - жени и техните деца, подслонът се нарежда сред кризисните центрове с най-голяма вместимост в страната. В него с жертвите на насилие ще работят психолози, юристи и социални работници, които ще оказват защита, професионална грижа и подкрепа на пострадалите жени и деца.

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ целогодишно набира средства чрез продажбата на благотворителни продукти от синята серия на AVON. 100% от приходите се събират във фонд, с който Компанията за жени подкрепя основния си партньор - „Алианс за защита от насилие, основано на пола”. Тази година кампанията преминава под надслов „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!” и цели да подаде ръка на жертвите на тормоз, да ги призове да покажат своята непримиримост към проявите на насилие и да потърсят помощ. Центровете на Алианса в цялата страна са винаги готови да откликнат и осигурят подслон, юридически и психологически консултации. Всички контакти на организации, членове на Алианса, са поместени на сайта www.alliancedv.org, който насочва към най-близкия до жертвата кризисен център.

За да подкрепите кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“, поръчайте благотворителен продукт на своя представител или онлайн на AVON.BG.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.